adscode
adscode

Oyun Dünyası 100 Milyara Koşuyor

​Video oyun pazarı gelişen teknolojinin hayatımıza kattığı yenilikler sayesinde kendi dünyasını büyütmeye devam ediyor.

Oyun Dünyası 100 Milyara Koşuyor
Dünyadan Haberler
Oyun dünyası, kendi geleceğinin akıllı telefon ve tablet gibi teknoloji nimetleriyle oldukça parlak olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Newzoo tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçları video oyunlarına yapılan harcamanın bu yıl % 9,4 oranında büyüme sağlayacağını gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl 83,6 milyar dolar olan pazar hacmi,  rapora göre bu yıl içerisinde 91,5 milyar dolara ulaşacak. Araştırma sonuçlarının bir diğer öngörüsü ise oyun konsolunun geleceği düşüşe geçerken bilgisayar üzerinden satışlar artacak. Steam gibi oyun yayıncıları bu büyümede kilit rol oynayacak.

Oyun dünyasında en çarpıcı büyüme ise Çin pazarında görülecek. Oyunlara yönelimi ve fazla nüfusuyla bilinen ülkede oyun gelirlerinin %23 civarında artacak. Bu olay gerçekleşirse Çin ABD’nin tahtını sallayacak. 22 milyar dolara karşılık 22,2 milyar dolar giderle en fazla harcama yapan ülke Çin olacak.

Newzoo rapor öngörüleri bize 2017 yılına geldiğimizde 107 milyar dolarlık küresel oyun pazarında harcama olacağını söylüyor. Bu durum akıllı telefon pazarının doyuma ulaşıp, akıllı saat ya da sanal gerçeklik trendinin oyunlarla birleşmesiyle sonuçlanacak. Raporun tamamına ise 8 Haziran’da ulaşabilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)