adscode
adscode

Oyunu kazandı, Pfizer’de part time işe alındı

Pfizer’in kariyer yolculuğuna Türkiye’nin gözde sektörlerinden ilaç sektöründe başlamak isteyenler için hazırladığı online iş yönetimi oyunu Captain Pharma’da finalistler, 23 Mayıs’ta Pfizer’in İstanbul,…

Oyunu kazandı, Pfizer’de part time işe alındı
Etkinlikler
Üç kişiden oluşan takımının finale katılan tek üyesi Pfizer’de kendisinin tercih edeceği bir departmanda 3 ay boyunca part-time çalışma fırsatı yakaladı. Yarışmaya farklı üniversitelerden 200 takım katıldı.
Pfizer Türkiye kariyer planlama sürecindeki gençlere destek olmaya devam ediyor. Farklı üniversite ve kurumlardan 30.000 aktif üyeye sahip, Türkiye’nin ilk e-kariyer platformu www.gelecek-var.com adresinde hayata geçirilen sanal iş yönetim oyunu Captain Pharma’ya katılan gençler, kariyerlerini değiştirecek fırsatlar elde etti.
 
Bu yıl 60’ı aşkın üniversiteden 200 üniversiteli takım yarıştı!



İlaç pazarına özel olarak geliştirilen ve gerçek bir pazarlama deneyimi sunan Captain Pharma, bu yıl Türkiye’nin dört bir yanından 60'ı aşkın üniversiteden 200 takımın rekabetine sahne oldu. Takımlar seçtikleri bir ürünle ilgili üretim, İK, pazarlama ve finans stratejileri belirlediler. Üniversiteliler, kendi takımlarını kurarak pazar, rekabet ve ekonomik veriler gibi tüm dış dinamikleri göz önünde bulundurarak birer üretim, pazarlama, satış ve finans yöneticisi gibi stratejik aksiyonlar aldılar.



 
Captain Pharma’da finalistler 2 ay boyunca online takip edilen başarı puanları sonucunda en fazla puanı alan takımlar arasından seçildi. İki aşamalı olarak kurgulanan yarışmada en başarılı 15 takım Pfizer Türkiye Genel Merkezi’nde düzenlenen Captain Pharma final turunda yarışmaya hak kazanarak Pfizer yönetim ekibine planlarını sunma fırsatı elde etti. Gençler, burada Pfizer yöneticileriyle önce bir kahve sohbetinde buluştular, ardından yöneticilerin Pfizer Türkiye ve Türkiye’de İlaç Sektörü ve İş Yönetimi Dinamikleri konulu sunumlarını izlediler. Tüm finalistler ödüller ve hediye çeki kazanırken, üç kişiden oluşan takımının finale katılan tek üyesi Erkan Pehlivan tek başına yarışarak birinci seçildi ve Pfizer Türkiye’de üç ay boyunca “Pfifty Pfifty” olarak part-time çalışma hakkı elde etti.
 
Captain Pharma’da ilk üç ekip ve #Captainpharma Günün Fotoğrafı Ödülünü kazananlar şöyle sıralandı:
 
1.lik Ödülü:
Erkan Pehlivan (Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu,
İstanbul Üniversitesi Farmasotik Kimya Yüksek Lisans 2. Sınıf öğrencisi)
 
2.lik Ödülü:
Başak Karakaya (Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)
Tolga Sayılkan (Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)
Şeyma Urcan (Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)


 
3.lük Ödülü:
Çağrı Berat Baş (Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği 4. Sınıf)
Tuğba Çoban (İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf)
Samet Boyacı (Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)
Cüneyd Şayan (İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf)
Selin Persil (Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf)
 
#Captainpharma Günün Fotoğrafı Ödülü:
Harun Eginligil (Anadolu Üniversitesi)
 
Yarışmada birinci olan, İstanbul Üniversitesi Farmasotik Kimya öğrencisi Erkan Pehlivan şöyle konuştu: ”Pfizer uzun zamandır iş ilanlarını ve bu gibi kariyer aktivitelerini takip ettiğim bir şirketti. Pfizer gibi öncü pozisyonda bulunan bir şirketin iş dinamiklerini tecrübe etmek için bu simülasyon oyunu her yönüyle yaratıcılığı ön plana çıkaran bir süreçti. Pfizerde staj yapmak benim için çok gurur verici bir şey. Bu ailenin içinde olmak ve bu platformda böyle bir deneyim yaşamış olmaktan dolayı çok şaşkın ve mutluyum. Gençlere tavsiyem geleceğe yönelik kariyer hedeflerini gerçekleştirmek için bu gibi aktiviteleri takip etmeleridir. İnternet yoluyla bunlara ulaşmak artık hiç olmadığı kadar kolay.”
 
Yarışmada ikinci olan ekibin üyelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Şeyma Urcan “Pfizer yaklaşık birkaç yıldır hangi sektörlerde neler yapabiliriz diye araştırırken grup arkadaşlarım ile birlikte dikkatimizi çeken bir firmaydı. Gelecek Var ve özellikle Captain Pharma’yı bu araştırmalar esnasında keşfettik diyebilirim. Captain Pharma’nın bir strateji oyunu olması itibariyle, doğru stratejileri uygulayarak fianle kadar gelmiş olmamız kendimize olan  güvenimizi artırdı. Tüm gençlerin iş hayatı ile ilgili iyi ve gerçek deneyimler yaşayabilmeleri için Captain Pharma’ya ya da mevcut diğer yarışmalara katılmalarını gerektiğine inanıyorum. Pfizer ve Captain Pharma’nın bizi daha mezun olmadan birkaç adım öne getirdiğine inanıyorum” dedi.
 
Yarışmada üçüncü olan ekibin üyelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Selin Persil şöyle konuştu: “Ben bu sene mezun oluyorum. Kişisel hedefim her yeni mezun gibi öncelikli olarak bir iş bulmak. Pazarlama ve satışta ilerlemek istiyorum. Endüstri mühendisliği okuyorum, onunla ilgili deneyimler elde etmek istiyorum. Sonrasında master’ımı yapmak istiyorum. Geriye dönüp baktığımda böyle bir tecrübe yaşamamamak benim için üzücü olurdu diye düşünüyorum. Benim önerim herkesin bu tarz etkinliklere katılmasıdır.”
 
 
Sektörde ilk ve tek örnek
Pfizer Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü Bahar Özen Şansal Captain Pharma ile gençlere daha mezun olmadan Pfizer’deki iş yönetiminin nasıl olduğunu deneyimleme şansı tanıdıklarını söyleyerek, sektörde türünün ilk ve tek örneği olan yarışmayla 2013’te İK dalında Pfizer Global inovasyon ödülü kazandıklarını belirterek şöyle konuşuyor: “Captain Pharma “okul-şirket” anlayışımızı birebir yansıtıyor. Pfizer’de Gelecek Var” marka çatısı altında gerçekleştirilen Captain Pharma ile her yıl, iş dünyasına iyi bir başlangıç yapmak, pazarlama, satış, üretim gibi süreçleri öğrenmek isteyen üniversite öğrencilerine eşsiz bir fırsat sunuyoruz. Öğrenciler burada takımlarını kurup Captain Pharma’da yarışmanın yanı sıra ilaç sektörünü, Pfizer’deki departmanları, çalışanları tanıyabilir, iş başvurusu yapabilir, online eğitimlerden faydalanabilirler. Pfizer’de ilk iş deneyimini burada yaşayıp kariyerine uzun yıllar boyunca Pfizer’de farklı kademelerde sürdüren birçok arkadaşımız mevcut. Birincimizi kutluyor, aramıza hoş geldin diyerek uzun yıllar birlikte çalışabilmeyi diliyorum. Ayrıca tüm öğrencilere bu yarışmaya katıldıkları için teşekkür ediyorum”.
 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)