adscode
adscode

Özel Arı Okulları'nda ‘STEAM’ konusu masaya yatırıldı

Özel Arı Okulları 35.kuruluş yılında, Çankaya Üniversitesi ile iş birliği içinde düzenlediği ‘STEAM Öğretmenler Konferansı’nı Özel Arı Okulları Eğitim Kampüsünde gerçekleştirdi.

Özel Arı Okulları'nda ‘STEAM’ konusu masaya yatırıldı
Okullardan Haberler

ARI'DAN 'STEAM' KONFERANSI

250’ye yakın yönetici, öğretmen ve öğretmen adayı ile 40’a yakın akademisyenin katıldığı; 14 farklı çalıştay, 21 akademisyen ve uzman tarafından yürütülen konferansta, çalıştayı yürüten eğitimciler STEAM,  robotik ve kodlama alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini uygulamalı atölyelerde katılımcılar ile paylaşma olanağı buldu.

Özel Arı Okulları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Seva Demiröz ve Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Geçim ’in açılış konuşmaları ile başlayan konferans, çağrılı konuşmacı Prof. Dr. Ferhan Odabaşı’nın “Hakikat Sonrası Dönemde Çocuklara Dijital Rehberlik” başlıklı konuşması ve Çankaya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun moderatörlüğünü yaptığı,  Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Hazır Bıkmaz, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Yılmaz Tüzün ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı’nın panelist olarak yer aldığı  “STEAM ve Yaşam Becerilerinin Kazandırılmasında Öğretmen Eğitimi” konulu panelle sürdü. Panelde STEAM eğitiminin; önemi ve değeri, izlenmesi gereken yol haritası, daha etkili olması için eğitim fakültelerinde yapılması gerekenler ve ölçme değerlendirme yaklaşımları farklı yönleriyle tartışıldı.

‘STEAM’ konusu çok yönlü ele alındı

Konferanslarda, “STEAM eğitiminin öğrenme süreçlerinde, disiplinler arası bir yaklaşımla etkin olarak yer alması gerektiği, beceri temelli öğretim programlarının geliştirilmesi, STEAM eğitiminde pazarlamanın önemi, öğrencilerin sahip olduğu  “merak” duygusunu desteklemenin; onların problem çözme becerileri, üretkenlikleri ve yaratıcılıklarını disiplinler arası çalışmalarla geliştirmenin sürdürülebilir bir gelecek için önemi ve bu çalışmaların başarıya ulaşması için öğretmen eğitimin önemi” konu başlıklarını oluşturdu.

Ayrıca, çocukların erken yaşlardaki doğal merakını canlı tutarak onlara yanıt verebilmenin bir yolunun da STEAM eğitiminden geçtiği belirtilen konferansta, araştırma, problem ve tasarım temelli, takım çalışması ve iş birliğini içeren projeler geliştirilerek uygulanmasının gerekliliği ve öğrencilerin bireysel farklılıklarının nasıl avantaja dönüştürüleceği de tartışıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)