adscode
adscode

Özel Eğitim Öğretmenlerinden MEB'e tepki yağıyor!

Özel Eğitim Öğretmenleri, MEB'in norm fazlası öğretmenlerin özel eğitim okullarında görevlendirilmesiyle ilgili yazısına büyük tepki gösterdi.

Özel Eğitim Öğretmenlerinden MEB'e tepki yağıyor!
Eğitim
Özel Eğitim Öğretmenlerinden tarafımıza ulaştırılan yazıyı paylaşıyoruz:

Milli Eğitim Bakanlığı bu hafta büyük bombayı patlattı ve illere bir yazı gönderdi. Norm fazlası öğretmenlerin özel eğitim okullarında görevlendirilmesiyle ilgili olan bu yazıya göre; öğretmenler 80 saatlik bir eğitimle özel eğitim alanlarına görevlendirilecek. Bu durum sadece görevlendirmeler ile kalmayacak devamında bu öğretmenlere o alana geçiş hakkı verilecektir diye düşünüyoruz; yani 2 hafta da bu öğretmenler özel eğitim öğretmeni olacak ve devamında özel eğitim öğretmenliği kadrosuna geçecekler. Milli Eğitim Bakanlığına Özel Eğitim Öğretmenleri olarak adeta markalaşmış bir cümleyle tepki veriyoruz: ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETMENLERİ DE ÖZEL OLMALIDIR.

Sizler Özel Eğitim alanına nasıl bakıyorsunuz bilmiyoruz ama özel eğitim alanı Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler veya Edebiyat gibi bir alan değildir. Her öğretmenin yapacağı bir branş değildir. Bilgi, tecrübe ve uzmanlık gerektiren bir alandır. Özel eğitim, özel eğitime ihtiyacı olanların, dezavantaj ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitimdir. Bu eğitim öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bu alanda yetiştirilmiş uzman personel tarafından özel eğitim programları ve yöntemleri ile yapılmaktadır. MEB'in illere gönderdiği bu yazı sonrası Özel Eğitime görevlendirilecek öğretmenler ilk defa otistik, işitme görme, ağır zihinsel engelli, problem bir çocukla karşılaştıklarında nasıl davranacaklar çok merak ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı son 3-4 yıldır sıkıştığı her durumda özel eğitim alanına sarmaktadır. Bizler alanımızın istilasını istemiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığından isteğimiz: Yeter artık özel eğitim öğretmenlerine ve özel eğitim öğrencilerine dokunmayın. Bırakın bizlerle uğraşmayı, artık öyle bir duruma geldik ki iyice paranoyak olduk acaba Milli Eğitim Bakanlığından bugün hangi kötü haberi duyacağız diye düşünmeye başladık. Norm fazlası öğretmenlerin çoğunluğu sınıf öğretmenidir sınıf öğretmenliği alanında görev yapan branş öğretmenlerinin kendi alanlarına dönmesine imkan verilirse norm fazlası öğretmen sorunu çözülmüş olacaktır. Hem öğretmenlerin uzmanlık alanına geçmesine fırsat verilmiş olacaktır hem de norm fazlası öğretmen sorunu çözülecektir. Sertifika ile birkaç ayda öğretmen olunmaz bu uygulama tarihe karıştı. Bırakın yan alan değişikliği ve sertfikaya alan değişikliği eğitim tarihinde kara bir leke olarak kalsın. Aynı hatayı tekrarlamanın hiçbir analamı yok. Olaya özel eğitim öğretmeni, veli ve öğrenci açısından bakın .Örneğin olaya veli açısından bakalım empati yapalım: Sizin çocuğunuz özel eğitime muhtaç bir öğrenci olsaydı ve Milli Eğitim Bakanlığı 1-2 haftalık bir eğitimle yetiştirdiği, uzmanı olmadığı bir kişiyi çocuğunuzun öğretmeni olarak görevlendirse ne düşünürdünüz? Düşünmek bile insanı tedirgin etmeye yetiyor değil mi?

Milli Eğitim Bakanlığı illere gönderdiği o yazıyı bir an önce geri çekmelidir ve bu saçma uygulamayı durdurmalıdır. Özel eğitim alanı norm fazlası öğretmen sorununun çözüm yeri değildir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı o yazıyı geri çekmezse bir çok özel eğitimci Milli Eğitim Bakanlığına dava açacaktır. Sadece özel eğitim öğretmenleri değil binlerce veli ve dernek tarafından da Milli Eğitim Bakanlığına dava açılacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)