adscode
adscode

Özel Elit Cambridge Koleji yeni akademik yıla iddialı bir giriş yaptı

Özel Elit Cambridge Koleji kişiselleştirilmiş eğitim sistemiyleyeni akademik yıla ‘merhaba’ dedi

Özel Elit Cambridge Koleji yeni akademik yıla iddialı bir giriş yaptı
Özel Okullar
 “Her öğrencimiz farklıdır ve özeldir”

21. yy yenilikçi eğitim metotlarıyla geleceğin liderlerini yetiştirmeye hazırlanan Özel Elit Cambridge Koleji öğrencinin yeteneklerine ve kişisel özelliklerine göre şekillendireceği kişiselleştirilmiş eğitim sistemiyle yeni akademik yıla iddialı bir giriş yaptı.

Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul öğrencileri ile 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine başlayan Özel Elit Cambridge Koleji, öğrencinin yeteneklerine ve kişisel özelliklerine göre şekillendireceği farklı öğrenim yöntemleriyle eğitim sistemine yeni bir vizyon açıyor. “Her öğrencimiz farklıdır ve özeldir.” ilkesiyle çıktıklarını belirten Okul Müdürü Çiğdem Kaya; farklılıklara saygı duyan, Atatürk ilke ve değerlerine sahip çıkan, küreselleşen dünyada fark yaratabilen, dünyanın geleceğini biçimlendirebilen, iletişim becerisi yüksek, söz ve karar sahibi, hayat boyu öğrenen mutlu ve çağdaş bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtiyor.

“Eğitim, bir toplumun çağdaşlaşmasındaki temel etkendir. Çağdaş bir Türkiye için, aydınlık yarınlar için sorgulayan, eleştirel düşünen, akılcı mutlu bireyler yetiştirirken; onların kendi yaratıcılıklarını kullanarak üretmelerine katkıda bulunmalıyız.” açıklamasında bulunan Okul Müdürü Çiğdem Kaya deneyimli öğretmen kadrosu ile Özel Elit Cambridge Koleji’nin ‘dünya insanları’ yetiştirme hedefini taşıdığını ifade ediyor.

İngilizce eğitiminde dünyanın önde gelen üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi’nin yabancı dil eğitim müfredatını takip ettiklerini belirten Kaya; Özel Elit Cambridge Koleji öğrencilerinin Çift Dilli Eğitim sistemiyle yabancı dili okulda yaşayarak öğrendiklerine dikkat çekiyor. Çocukların yabancı öğretmenler eşliğinde kendi dünyalarının bir parçası olan şarkılar, oyunlar, hikâyeler, aktiviteler ve oyun yoluyla İngilizce’yi öğrenmelerini sağladıklarını ifade eden Kaya; İlkokul ve Ortaokul seviyesinde verilen yoğun İngilizce dil eğitimine 3. sınıftan itibaren verilen İspanyolca eğitiminin de eklendiğini belirtiyor.

Özel Elit Cambridge Koleji olarak geleceğin liderlerini yetiştirme konusunda da hedefleri olduğunu belirten Kaya; tüm öğrencilerin etkili bir lider olmanın niteliklerine, tecrübe ve terbiyesine sahip olacaklarını ifade ediyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Özel Elit Cambridge Koleji'nde liderlik sadece kağıt üzerindeki görevler değildir. Biz her öğrencimizi sınıflarında, oyunlarında, sportif, sanat ve kültürel dallarda, toplum içinde ve tüm hayatlarında lider olmaları için cesaretlendiririz. Öğrencilerimiz liderlik yaparken kendine güvenlerini, karar verme becerilerini geliştiriyorlar, etkin müzakere ve takım çalışmalarını öğreniyorlar, hedefler koyuyorlar, diğerlerini motive ediyorlar, kazanmayı da kaybetmeyi de nezaketle öğreniyorlar, yeni arkadaşlar ediniyorlar, iletişim becerilerini geliştiriyorlar, toplum önünde konuşmayı öğreniyorlar. Cambridge'de liderlik deneyimi kazanmak için birçok fırsata sahip oluyorlar.”








 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)