adscode
adscode

Özel okul zamları Meclise taşındı!

"Özel okul ücretlerine uygulanan zam kısıtlamaları yemek ücretlerine yansıtılmaktadır." diyen CHP'li Levent Gök, bu konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Özel okul zamları Meclise taşındı!
Eğitim
Güncelleme : 24-Jan-19 15:00

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

       

   

                                                                  Levent GÖK

                         Ankara Milletvekili

 

         Özel okul ücretlerine uygulanan zam kısıtlamaları yemek ücretlerine yansıtılmaktadır. Bu ücreti ödemek istemeyen yurttaşlarımıza yemeğin zorunlu olduğu ifade edilerek, öğrencinin evden yemek getirmesine izin verilmemektedir. Velilerin ve öğrencilerin yemek seçme hakkı elinden alınmakta, uzmanlar okulda verilen yemek zorunlu tutulmasa bile maddi gücü yeterli olmayan ailelerin çocuklarının dışlanma korkusu yaşayabileceğine işaret etmektedir.   

         Geçmiş yıllarda nisan ayında başlayan erken kayıt dönemleri çeşitli kampanya ve davetlerle 2018 yılının son aylarında başlatılmış, mali krizde olan özel okullar arasındaki rekabet tamamen ticari bir savaşa dönüşmüştür. Yemek fiyatlarına gelen zamlar sürecin bir sonucu olarak ortaya çıkmakta, bu savaş en çok çocuklarımıza zarar vermektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  • Özel okullarda yemeğin zorunlu tutulmasının hukuki dayanağı nedir? Özel okullara bu yetki hangi kanun veya yönetmelik tarafından tanınmaktadır?
  • 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında özel okullarda yemek fiyatlarına uygulanan zam oranlarını açıklar mısınız?
  • 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında özel okullara Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden kaç Türk Lirası ödeme yapılmıştır?
  • Özel okul kayıt ücretlerine uygulanan zam kısıtlamalarının yemek fiyatlarına da uygulanması düşünülmekte midir?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)