adscode
adscode

Özel Okullara Talep Yüksek

Özel Okullara Kayıt Süresi Sona Erdi.

Özel Okullara Talep Yüksek
Özel Okullar
Sınavla öğrenci alan özel okulların kayıtları 29 Haziran’ da başlayıp 10 Temmuz’da sona erdi. Kayıtlarını özel okullara yaptıran öğrenciler merkezi yerleştirme için tercih başvurusunda bulunamayacaklar.




Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, 16 Temmuz tarihine kadar merkezi yerleştirmeye başvurmak isteyen velilerin kayıtlarını özel okuldan iptal ettirmeleri gerektiğini belirterek 2015-2016 Eğitim Öğretim Dönemi Özel Okul kayıtları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu;

Özel Okullara Talep Çok Yüksek
Bu yıl önceki yıllara oranla özel okullara daha fazla talep olduğuna şahit olduk. Belirli özel okulların kayıtları dolmuş durumda. Özel okul kaydını merkezi yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonraya bırakmış olan velilerin istedikleri özel okulda yer bulma ihtimalleri çok az. Bu günden itibaren ancak nakil döneminde resmi okullara naklini isteyen ve giden öğrencilerin yeri açılabilir.

Resmi Okullarda Açık Oluşmaz
Özel okul talebinin yüksek olması tercihlerini resmi okullardan yana kullanan öğrencilerin kendi yüzdelik dilimlerinden daha üstte bir okula yerleşmelerini sağlayabilir. Ancak özel okul kayıtları erken ve e-okula açık yapıldığından nakil dönemlerinde Anadolu liselerinde çok az açık olacağı düşüncesindeyim. Önceki sistemde özel okullara giden öğrencilerde tercih sistemine girdiklerinden, açık kontenjanlar özel liselerin öğrencilerinin kayıtlarını sistemden erken alabildikleri ve özel okula kayıt yaptırmış olanlar e-okul tarafından görülebildiğinden resmi okullarda açık oluşmayacaktır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)