adscode
adscode

Özel okullarda fiyatlar uçtu: 90 bin TL

Çocuğunun iyi bir eğitim almasını isteyen veliler bu yıl özel okullara yaklaşık 46 ila 65 bin lira arasında ücret ödeyecek. Buna kitap, servis ücreti ve kıyafet de eklenince rakam 90 bin liraya dayanıyor.

Özel okullarda fiyatlar uçtu: 90 bin TL
Eğitim
Güncelleme : 13-Mar-19 12:25

Özel okullar 2019-2020 eğitim rakamlarını açıklamaya başladı. Geçen yıla göre yüzde 15-25 arasında zam yapan özel okullarda yıllık eğitim ücreti yemek, ithal kitap, kıyafet ve servis ücretiyle birlikte 90 bin liraya dayandı. Ödeme kolaylığı sağlamak isteyen okullar ücreti 10 taksite kadar bölüyor. Ücretler yüzde 8 KDV hariç olarak ilan ediliyor.

8 YILLIK EĞİTİM BİR EV PARASI
İthal kitaplar okuluna göre 2-4 bin lira arasında hesaplanırken, okulların yemek ücretleri ise 4.750 lira ila 7 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl 9 bin liraya dayanan servis ücretlerinin ise bu yıl 10 bin lirayı aşması bekleniyor. Bu öğretim döneminde çocuğunu iyi bir okulda okutmak isteyen velinin yemek, kırtasiye, kıyafet ve servis ücretleriyle birlikte liseye kadar yaklaşık 550-600 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

İTHAL KİTABA ÇÖZÜM
3-4 bin liralara çıkan ithal kitaplardan canı yanan veliler ise çözümü okulların belirlediği kitapların aynılarını daha uyguna basan basımevlerinden ya da pasajlardan alma yoluna gidiyor. Öyle ki, bazı okullar bunun önüne geçmek için kitap listesini yayınlamıyor. Veliden kitap ücreti alındıktan sonra kitaplar koliyle ev adreslerine gönderiliyor.

PINAR ÇELİK/ SABAH


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)