adscode
adscode

'Özel okullarda her gün yüz yüze eğitim yapılıyor' iddiası

İlkokullarda dersler, haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan olacak şekilde işleniyor. Ancak bazı velilerden, özel okullarda bu kurala uyulmadığına dair şikayetler var.

'Özel okullarda her gün yüz yüze eğitim yapılıyor' iddiası
Eğitim

Türkiye genelinde illerin salgında risk durumlarına göre okullarda yüz yüze eğitime geçildi. Okul öncesinde tam zamanlı eğitimler verilirken, lise sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencileri, haftada 12-22 saat; üniversite sınavlarına girecek olan 12. sınıflar da haftada 16-24 saat yüz yüze eğitim alıyorlar.

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre; ilkokullarda ise dersler, haftada 2 gün yüz yüze, 3 gün uzaktan olacak şekilde işleniyor. Ancak bazı velilerden, özel okullarda bu kurala uyulmadığına, tüm sınıflarda haftanın her günü yüz yüze eğitim yapıldığına yönelik şikâyetler geliyor. Bu duruma “Uzaktan eğitimden sonra bir de yüz yüze eğitim eşitsizliği mi yaşayacağız?” şeklinde tepki gösteren velilerin iddialarını özel okul derneklerine sorduk.

Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Zafer Öztürk, “Bazı okullarda haftanın her günü eğitimler yapıldığına dair duyumlarımız var. Bakanımızın da bu konuda çok ciddi talimat verdiğini biliyorum. Kurallara uymak durumundayız. Üyelerimize bu anlamda ‘Alınan kararlara mutlaka uyun’ diyoruz. Belli yerlerde bir takım soruşturmalar yapılıyor diye duyduk” dedi. Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, üyeleri arasında bu uygulamanın olmadığına dikkat çekerek, “8 Mart’tan itibaren çocuklarımızı okullara çağırdık. Sınavlar yapıyoruz. Bakanlık izin verdi, liselerde 1. dönem yapılmayan sınavları yüz yüze yapıyoruz. Bakanlığın koyduğu kurallara özel okulların çoğu uyuyor” diye konuştu.


MEB: Şikâyetler işleme alınıyor

Özel okulların yüz yüze eğitimde kural ihlali konusunda bilgi aldığımız MEB yetkilileri, konuyla ilgili şikâyetlerin direkt il müdürlükleri üzerinden takip edildiğini kaydetti. Özel öğretim kurumlarının illerde şube müdürlükleri olduğunu dile getiren yetkililer, şunları söyledi: “Bu birimler tarafından gerekli denetimler yapılıyor ve gerekli mevzuat uygulanıyor. Bunlara hiçbir şekilde esneklik gösterilmesi mümkün değil. Vatandaşların direkt il müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde gerekli işlemler uygulanacaktır.”

‘Bir yaptırımı olsun’

Özel okullarda tam gün eğitim konusunu sosyal medyada öne çıkan yorumları şöyle:

- Lise düzeyinde özel okullar, destekleme ve yetiştirme kursları bahanesiyle 5 gün 40 saat ders yaparken devlet okulundaki çocuğumun okul yüzü görmemesini açıklar mısınız? Bu haksızlık değil mi?

- Özel okullarda haftada 5 gün ders var, 2 gün değil miydi?


- Kızım özel bir okulda okuyor, sınıf seyreltilmedi ve okul 5 tam gün açılıyor. Online eğitime devam etmek yerine tamamen yüz yüzeye de geçebilirlermiş. Sınıf 22 kişi, kişi başına da 5 metrekare alan düşmüyor. Yaptırım olacak mı?

- 2 gün hizmet verecek özel okul yok. Hepsi 5 gün, üstelik 7. sınıfları da açıyorlar. Sınıflar da 10-12 kişilik değil, 16-18 kişilik.

 

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)