adscode
adscode

Özel okullarda kayıt takvimi belli oldu

Aralarında Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerinin de yer aldığı yabancı özel liseler ile Türk özel okulları için kayıt takvimi belli oldu.

Özel okullarda kayıt takvimi belli oldu
Özel Eğitim
Güncelleme : 15-Apr-22 11:50

Bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak liselerde tek önkayıt ve kesin kayıt takvimi olacak; aynı günde tüm kayıtlar yapılabilecek. Serbest kayıt dönemi ise 4 kez olacak. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav, 5 Haziran’da yapılacak. LGS puanları 30 Haziran’da açıklanacak ve aynı gün yabancı özel liseler ile LGS puanıyla öğrenci alan Türk özel okulları taban puanlarını açıklayacak.

Birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran, 1, 2 ve 3 Temmuz’da yapılacak; süre 3 Temmuz’da saat 13.00’te sona erecek. Aynı gün asil ve yedek kayıt listeleri açıklanacak. Birinci kesin kayıt dönemi 4 Temmuz’da yapılacak; saat 12.00’ye kadar asil liste, 13.30’da yedek liste açıklanacak ve yedek listede yer alanlar kayıt yaptırabilecek. Bunun için okulda bulunmak gerekiyor. Okulda bulunmayanlar bir sonraki sıraya geçeceği için kayıt hakkını kaybedebilir. Kayıt işlemi ise 21.00’de bitecek. Boş kontenjan varsa ve okul isterse serbest kayıt dönemi için yeni puan belirlenecek. Serbest kayıtlar 5, 6, 7 ve 8 Temmuz’da olacak.

MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)