adscode
adscode

Özel okullardan yüz yüze eğitim çağrısı

Mart 2020’den bu yana çoğunlukla uzaktan eğitim verilen okullarda yüz yüze eğitimin yapılamıyor olmasına eğitimciler, seslerini yükseltiyor.

Özel okullardan yüz yüze eğitim çağrısı
Eğitim
Güncelleme : 17-May-21 10:52

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bugünden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçileceğini açıkladı. Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında ise 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek. 1 Haziran sonrasında yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar açıklanacak.

Kayıt dışı uyarısı

Milliyet Gazetesi’nden Mine Özdemir Güneli’nin Mart 2020’den bu yana çoğunlukla uzaktan eğitim verilen okullarda yüz yüze eğitimin yapılamıyor olmasına eğitimciler, seslerini yükseltiyor. Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKURBİR), Özel Eğitimciler Derneği (ÖZDER) ve Özel Eğitim-Öğretim Derneği (ÖZDEBİR) dün ortak bir açıklama yayımladı. “Okulların açılmasını Cumhurbaşkanımız istiyor, Milli Eğitim Bakanımız istiyor, herkes istiyor, o zaman soruyoruz: Eğitimi kim engelliyor” sorusunun yöneltildiği açıklamada, “Başta TÜBİTAK olmak üzere son dönemde birçok kurum ve kuruluş tarafından hazırlanan raporlarda uzaktan eğitime bilhassa resmi okullarda katılımın az olduğu ve katılan öğrencilerde öğretimden faydalanmanın istenen seviyede olmadığı ortaya konmaktadır. Okulların kapalı olduğu dönemlerde öğrencilerin kayıt dışı mekânlardan eğitim almaya çalışması sorunu da meydana gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

 ‘Aşılama hızlandırılmalı’

Türkiye’nin dünya genelinde okulları en uzun süre yüz yüze eğitime kapatan ülkelerden biri olduğuna işaret edilen açıklamada, uzaktan eğitimin başta öğretmenler olmak üzere öğrencileri ve velileri yorduğu, öğrencilerde öğrenme kayıpları yanında psikolojik, sosyal ve fiziksel kayıplar oluşturduğu ve ekran bağımlılığını arttırdığı kaydedildi. Açıklamada, “Bütün bu gerçeklerle okulların yüz yüze eğitime başlamasının bir ülke ödevi olduğuna inanıyoruz” dendi. Açıklamada ayrıca kısmı normalleşmeye geçildiği bugünden itibaren öncelikli isteklerinin öğretmenlere başlayan aşının hızlandırılması ve yüz yüze eğitimin bütün sınıflarda hemen başlatılması olduğunun altı çizildi.

- Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube de pandemide 6 milyon öğrencinin bilgisayar, tablet, internet, dijital eşitsizlikler nedeniyle uzaktan öğretime katılmada sorun yaşadığı, 1.5 milyon öğrencinin de eğitimden tamamen koptuğu vurgulandı.

- Eğitimin yüz yüze okulda verilmesi yerine sanal dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitimle kalıcı hale getirilmek istenmesi, eğitimi ücretsiz kamu hizmeti olmaktan çıkaracak ve açık öğretimlerde olduğu gibi diplomayı değersizleştirecektir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)