adscode
adscode

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Esra Gençtürk 

Kuruluş tarihi: 2007 

Bulunduğu il: İstanbul 

Akademik birimleri: İşletme, Mühendislik, Sosyal Bilimler, Hukuk, Mimarlık ve Tasarım, Havacılık ve Uzay Bilimleri olmak üzere 6 fakültesi, 3 enstitüsü, 2 yüksekokulu bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: 160’ı doktora, 559’u yüksek lisans, 250 yabancı uyruklu olmak üzere 6.821 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: Yarı zamanlı 137, tam zamanlı 356 olmak üzere 493 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Sağladığı geniş burs olanaklarıyla toplumun her kesiminden başarılı öğrenciler için maddi yönden erişilebilir olmayı hedefliyor. Öğrencilerin tamamına yakın bir kısmı tam veya kısmi burslu olarak öğrenim görmektedir. Giriş Bursları, Akademik Başarı Bursları, Sporcu Bursu ve Kısmi Zamanlı Çalışma olanağı sunulmaktadır. 2016-2017 akademik yılında lisans öğrencilerinin yüzde 86’sı burslu öğrenim gördü. 

Yurt olanakları: 2.626 kişi kapasiteli yurtları bulunuyor.  

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus ve Erasmus dışı değişim anlaşmaları mevcut. 30 ülkeden 100’ün üzerinde kurumla anlaşması bulunuyor.

Öğrenim ücreti: KDV dahil 34.500 TL ile 52.300 TL arasında değişiyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Özyeğin Üniversitesi yeni ufuklar açan, sunduğu olanaklarla öğrencilerinin yetkinliklerini keşfetmesini sağlayan kapsamlı eğitim yaklaşımı ile mezunlarının iş dünyası için donanımlı hale gelmelerini, birkaç dil bilmelerini, sosyal aktivitelerle yeni yetkinlikler edinerek kendilerini geliştirmelerini, mezun olmadan önce değişim programları ya da staj olanaklarıyla yurt dışına çıkarak global bir vizyon edinmelerini hedefliyor. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri bulundukları ortamda fark yaratan bireyler olarak mezun oluyor. 

İletişim bilgileri: http://ozyegin.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)