adscode
adscode

"Pandemi, teknolojinin eğitimdeki önemini vurguladı”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, pandemi sebebiyle online gerçekleşen organizasyonlarda, akademi dünyasının önemli isimlerini hem öğrenciler hem de veliler ile buluşturmaya devam ediyor.

"Pandemi, teknolojinin eğitimdeki önemini vurguladı”
Okullardan Haberler

“BİLİMSEL VİZYON GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR”

 

Genel Müdür Ali Rıza Lüle, “pandemi, teknolojinin eğitimdeki önemini vurgularken bilimsel yönelim de güçlendi” dedi.

 

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, proje modelli eğitim anlayışını akademisyenler ile zenginleştiriyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Bu salgın süreci, bütün dünyayı, bütün sektörleri sarstı. Geleceğimizi kuracak çocuklarımız, bu sarsıntıdan uzak eğitim almalıydı. Yüz yüze planlanan her içerik, öğrencilerimize online olarak da iletildi. Sadece sosyal zenginlik ile sınırlı kalmayan bir içerik oluşturduk. 250. yaşı için geri sayıma devam eden İstanbul Teknik Üniversitesi, bu konuda bize büyük destek sağlıyor. Akademisyen buluşmaları başlığı altında, alanında dünyaca ünlü isimler, ilkokuldan liseye, tüm seviyelerde öğrencilerimize, velilere, eğitim kadromuza kılavuz oldular.

Sürdürülebilir gelecek bilincini geleneklerimizle buluşturduğumuz online buluşmalar devam edecek” dedi.

 

Akademisyen Buluşmaları çerçevesinde;

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör,

Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu,

Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Prof. Dr. Gülçin Mihriye Muslu,

Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Jeobiolog Prof. Dr. Nurgül Çelik Balcı,

Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serhat Şeker, Enerji Enstitüsü ve Fizik Müh. Bölümü, ITAP Direktörü Prof. Dr. Tuğrul Hakioğlu,

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal,

Elektrik-Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Akduman gibi isimler, öğrencilerle bir araya gelen bilim insanlarının sadece bir bölümü.

 

CELAL ŞENGÖR: GÜÇLÜ GELECEK İÇİN BİLİMSEL VİZYON

İTÜ’nün büyük desteği, öğrencilere TÜBİTAK projelerinde yol gösterdi; kuraklık ve iklim değişikliği bilgileri sunuldu. “Mars’ın sırrı Salda gölünde mi saklı” sorusuna yanıt arandı. Pi sayısının matematikte, hayatımızdaki yeri tartışıldı. Enerji seminerleri yapıldı, eğitimde bilimin yeri konuşuldu. Prof. Dr. Celal Şengör’ün sözleri ise tüm çabanın hedefini özetleyecek nitelikteydi: Geleceğimizi bilimsel vizyonla yetişmiş nesiller kuracaktır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)