adscode
adscode

'Pardus en az yerli otomobil kadar önemli bir proje'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş yerli işletim sistemi Pardus arayüzünün, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine büyük…

'Pardus en az yerli otomobil kadar önemli bir proje'
Eğitim
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle FATİH Projesi'nde kullanılan etkileşimli tahtalar için geliştirilen Pardus "Etkileşimli Akıllı Tahta Arayüzü Projesi" (ETAP) Tanıtım Toplantısı'nda, FATİH Projesi'nin en önemli materyallerinin başında akıllı tahtaların geldiğini söyledi.

Öğrenci ve öğretmenlerin etkileşimli tahtaları daha etkin ve kolay kullanabilmesi için Pardus arayüzünde ciddi yenilikler yaptıklarını anlatan Işık, tahtaların kullanımında arayüzden kaynaklı problemlerin tek tek tespit edip çözüldüğünü ve birçok yeni özellik kazandırıldığını ifade etti. Işık, "Kullanıcı dostu birçok özellik içeren geliştirilmiş Pardus arayüzü, derslerin çok daha faydalı, eğitici ve eğlendirici geçmesine büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Öğrencilerin okula severek gitmesi gerektiğini vurgulayan Işık, eğitimde teknolojinin bunu sağlamak amacıyla daha etkin kullanılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Işık, geliştirilen arayüzün yurt dışındaki fuarlarda büyük ilgi gördüğünü, İngilizce sürüme yönelik çalışmaların da devam ettiğini bildirdi.

Pardus'un kamuoyunda yürüttükleri diğer projeler kadar ilgi görmediğini ifade eden Işık, "Pardus'un en az Bilişim Vadisi, yerli otomobil, milli uydular kadar önemli bir proje olduğuna inanıyorum" diye konuştu. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)