adscode
adscode

Paylan: "Öğrenim kredilerinin faizleri silinmedi"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan Meclis’te kabul edilen yasaya rağmen öğrenim kredilerinde borçların silinmediğini açıklayarak, bu konuda derhal düzenleme yapılmasını istedi.

Paylan: "Öğrenim kredilerinin faizleri silinmedi"
Eğitim
Güncelleme : 15-Dec-22 14:54

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, KYK borçlarında faizlerinin silinmemesine ilişkin açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kredi ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdıklarını” açıkladığını hatırlatan Paylan, sadece anaparanın ödeneceğinin açıklanmasına rağmen bunun uygulanmadığını aktardı.

Gençlerin bu durumdan şikayetçi olduğunu söyleyen Paylan bir gencin paylaşımını örnek vererek şöyle konuştu: “Bu gencimiz 13 bin lira kredi almış. Bunun faizini siler gibi yapıp adını gecikme zammı koymuşlar ve endekslemeyle 13 bin liralık faizi sadece 12 300 liraya düşmüş. Yani gencin 13 bin lira kredi alan, 13 bin lira da faizi olan gencin faizinde sadece 700 lira indirim varmış. 26 bin liralık borcunda sadece 700 lira indirim yapılmış” dedi.

‘MECLİS’TE KABUL ETTİK, MALİYE UYGULAMIYOR’
Bu konuda mutlaka bir düzenleme yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Paylan, gençlerin faizlerinin eksik olarak silinmesini kabul etmediklerini söyledi. Çünkü bu yasa teklifinin Meclis’te kabul ettiklerini, milletvekilleri olarak en azından faizler silinsin dediklerini dile getiren Paylan, “Ancak maliyenin yaptığı bu çerçevede değil, faizler hala duruyor ve en az 1 milyon 300 bin gencimiz hala faizlerle karşı karşıya bulunuyor” dedi.

EVRENSEL


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)