adscode
adscode

Pazar günü seçim yayını yasak

Valilik pazar günü yapılacak YGS için sınav bitene kadar siyasi yayın yasağı getirdi.

Pazar günü seçim yayını yasak
Eğitim
Kayseri Valiliği, 23 Mart Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) sakin ve huzurlu ortamda geçmesi için bir takım önlemler aldı. Önlemler arasında yerel seçim için yapılan sesli yayınlara yasaklama getirildi. Buna göre, il genelinde sınav sürecince, siyasi yayın yapılamayacak.
Vali Orhan Düzgün imzasıyla yayınlanan YGS genelgesinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği YGS'nin kent merkezi ve merkeze bağlı ilçeler ile Develi İlçesi'nde gerçekleştirileceğini belirterek, sınavın sakin ve güvenli bir ortamda gerçekleştirileceği ifade edildi. Vali Düzgün, ilgili kurumlara gönderdiği ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirilmesini istediği genelgede uygulamaya konulmasını istediği tedbirleri ise şöyle sıraladı:
"Sınavın yapılacağı 23 Mart 2014 tarihinden bir önceki gün batımından itibaren sınavın sonuçlanmasına kadar olan süre içerisinde; Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılması, düğün, asker uğurlama vs. konvoyları oluşturulması, Otoların siren ve klakson çalmaları, Okul çevrelerine pazar yeri kurulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri adayların motivasyonunu bozacak her türlü gürültünün yapılması, Kayseri İli mülki sınırları içerisinde yasaklanmıştır. Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlarda, toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla yeterli sayıda resmi ve özel halk otobüsleri görevlendirilmesi önceden planlanacaktır. Kolluk birimlerince 23 Mart 2014 tarihinde sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde sınav evrakının sevk ve güzergahlarında muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet, koruma, trafik düzeni ve güvenliği tedbirleri önceden planlanacak aksatılmadan uygulanacaktır. 22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 15.00-17.00 arası ve 23 Mart 2014 Pazar günü saat 08.00-11.00 arası il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık tutulacaktır."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)