adscode
adscode

PC’lerin %1’i sanal gerçekliğe hazır

Sanal Gerçeklik gözlükleri CES 2016’nın en büyük hitlerinden biri olacak.

PC’lerin %1’i sanal gerçekliğe hazır
Bilim Teknoloji
Facebook ve HTC, piyasaya sürmeye hazırlandığı sanal gerçeklik gözlüklerini tanıtmak için büyük organizasyonlar hazırlarken, piyasa verileri de sanal gerçeklik hakkındaki ilginç gerçekleri ortaya koyuyor.

Nvidia’nın araştırmasına göre, piyasadaki mevcut PC’lerin sadece %1’i sanal gerçeklik uygulamalarını çalıştırabilecek işlemci gücüne sahip. Bu da 13 milyon PC anlamına geliyor. Nvidia’ya göre, bu rakam 2020’da 100 milyona çıkacak.

Bu baharda piyasaya çıkması beklenen sanal gerçeklik gözlüklerinin yüksek donanım ihtiyaçları bulunuyor. Oculus’un tavsiye ettiği donanım gereksinimleri, Nvidia GeForce 970 veya AMD Radeon 290 işlemcilerinden oluşuyor. Ayrıca, 8GB RAM ve en az i5 işlemciyle, iki adet USB 3.0 portuna sahip bir PC olması gerekiyor. Aslında çoğu PC oyuncusu bu özelliklere sahip bir PC’ye sahipler ancak sıradan oyuncuların VR deneyimi yaşayabilmesi için 1000 doların üzerinde yatırım yaparak yeni PC satın alması gerekecek. Başka bir deyişle, VR setlerinin satışa çıkması, yüksek seviye PC’lerin satışlarında önemli bir artış anlamına gelecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)