adscode
adscode

Peki, YÖK’e kim karne verecek? (2)

YÖK’ün üniversitelere vereceği başarı karnesiyle ilgili kriterler belli oldu. Eksikleri çoktu. Bunu, Yekta Hoca’ya sorduğumuzda, her türlü öneriye açık olduklarını söyledi. İ

Peki, YÖK’e kim karne verecek? (2)
Milliyet Diyalog

İşte bu yüzden biz de özellikle genç akademisyenlerden, öğrencilerden ve mezunlardan gelen önerileri ve kendi eklemek istediklerimizi YÖK’e bir kez daha iletelim istedik.

 

YÖK’ün belirlediği kriterler arasında yer almayan, ancak değerlendirilmesinin önemli olacağını düşündüğümüz kriterlerden bazıları şöyle:

1. Üniversitede görev yapan rektör, dekan, bölüm başkanı, anabilim dalı başkanı, üniversite sekreteri, fakülte sekreteri gibi görevleri yürüten yöneticilerin, bu görevleri yürüttükleri süre içerisinde, o üniversitede akademik ve idari kadrolara atanan eş, çocuk, yeğen gibi yakınları var mı; varsa sayısı nedir?

2. Üniversite tarafından o yıl içerisinde akademik kadrolara yapılan ve yapılacak olan atamalar için çıkılan ilanlarda belirtilen özelliklerle ilgili olarak, belirli bir kişiyi tarif ettiği izlenimi veren ilan var mı? Varsa bunun gerekçesi nedir? (Tabii bu gerekçeler YÖK tarafından oluşturulacak bir komisyonca değerlendirilmelidir.)

3. Üniversitenin uluslararası alanda tanınırlığı nedir? Mezunları yurt dışındaki (Uluslararası üniversite sıralamalarında ilk 200’deki) üniversitelere, enstitülere yüksek lisans ve doktora için başvurduklarında diplomalarının geçerliliği ve kabul edilme oranı nedir?

4. Özellikle genç akademisyenlerin fiziki çalışma koşulları, oda, masa, sandalye, bilgisayar, kırtasiye malzemesi durumu nedir? Bunlar üniversite tarafından mı, yoksa kişilerin kendileri tarafından mı karşılanmaktadır?

5. Özellikle genç akademisyenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve akademisyen memnuniyeti açısından yapılan çalışmalar nelerdir?

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)