adscode
adscode

Pentagon, Silikon Vadisi’nde!

Pentagon, bilişimin merkezi Silikon Vadisi’nde ofis açtı!

Pentagon, Silikon Vadisi’nde!
Bilim Teknoloji
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın, Pentagon’un Silikon Vadisi’nde ofis açacağını ve bir mühendis ve deniz komandosunun vadideki teknoloji firmalarıyla anlaşmaya varmaya çalışacaklarını belirtti.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Pentagon’un Silikon Vadisi’nde ofis açacağını ve bir mühendis ile deniz komandosunun, bölgedekileri orduyla işbirliğine ikna etmek için çalışmakta olduğunu söylemesinin üzerine çok kısa bir zaman geçmişti.

Savunma İnovasyon Birimi-Deneysel (DIUx) olarak adlandırılan yeni ofis, tabiri yerindeyse ışık hızında tamamlandı. Pentagon işe alım şefi Frank Kendall, geçtiğimiz gün yeni ofisin sorumlularıyla bir araya geldi. DIUx direktörü George Duchak, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuarları, DARPA ve özel sektörde tecrübe sahibiyken; yardımcısı Brian Hendrickson ise Deniz Harp Okulu’nu bitirdikten sonra Harvard’da MBA yapıp, ardından ABD Özel Harekât Komutanlığı’nda görev yapmış birisi. Bir araya gelen bu ikilinin ortak hedefi ise teknoloji şirketleriyle görüşüp ordu için kullanışlı olabilecek teknolojileri ya da askeri ekipmanları daha iyi yapacak ticari parçaları aramak.

Basın tarafında ise bu olay Pentagon’un geleceğin savaş meydanını harekete geçirecek teknolojiyi bulmak için atılan büyük bir adımın ilk aşaması olarak nitelendiriliyor. Bu teknolojiler arasında robotbilim, eklemeli üretim ve büyük veri tahlilleri yer alıyor.

Konuyla ile ise Work, “Faydalanmak istediğimiz, ticari sektörlerin çalıştırdığı daha çift yönlü kullanım teknolojileridir.” açıklamasında bulunurken Kendall ise “ İleri teknoloji dünyasında ortaya çıkan yenilikler hakkında çok şey öğreneceğiz ve onlar da neye ihtiyacımız olduğu hakkında çok şey öğrenmiş olacak.” İfadelerine yer verdi.

Pentagon tarafından atılan bu adıma ise teknoloji firmaları temkinli yaklaşıyor. Zira Savunma Dairesi’nin fikir hakkını çalma ihtimali çok yüksek bir oran. Orduyla işbirliğine gelen diğer itirazar ise Edward Snowden’ın devletin, insanları gözetmesiyle ilgili olan açıklamaları etrafında toplanıyor.

Kendall bununla alakalı olarak, Pentagon’un kimsenin fikir veya çalışmalarına el koymayı düşünmediğini ifade ederek, “Herkes, fikir hakkına saygı duyulacağından emin olmalıdır” açıklamasında bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)