adscode
adscode

PIKTES öğretmenleri kadro istiyor

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi'nde (PIKTES) 6 yıldır görev alan öğretmenler, MEB'den kalıcı istihdam talep ediyor.

PIKTES öğretmenleri kadro istiyor
MEB
Güncelleme : 08-Mar-22 15:52

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) Ekim 2022'de sona erecek. 6 yıldır projede görev yapan öğretmenlerin proje bitimi sonrasında durumlarının ne olacağı ise net değil. Daha öncesinde Meclis'e de taşınan konuyla ilgili öğretmenler, kalıcı istihdam istiyor.

Taleplerini sosyal medyada duyurmaya çalışan öğretmenlerin yorumları şöyle

- Türkçenin Yabancı Dil olarak Öğretimi Programında tecrübeli olan Piktes Öğretmenleri gelecek kaygısından kurtulmalı böylece daha verimli çalışma şartları sağlanmalıdır.

- Piktes öğretmenlerini de unutmayın lütfen.

Piktes öğretmenleri olarak KPSS mülakat ve güvenlik soruşturmasıyla geldiğimiz görevimize bizlerde kadrolu öğretmenler olarak devam etmek istiyoruz.

- Meslek kanununda piktes Öğretmenleri de kalıcı istihdam istiyor. Lütfen sesimizi duyun.

- Piktes öğretmenleri olarak meslekte 6. yılımız. Bundan sonraki yolculuğumuza artık sözleşmeli değil kadrolu devam etmek istiyoruz.

- Artık işimize kadrolu olarak devam etmek istiyoruz.

- Piktes öğretmenleri gelecek kaygısı yaşamak istemiyor. Kadro talep ediyoruz.

PIKTES projesi nedir?

“Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)”, Geçici Koruma Altındaki çocukların, Türkiye’deki eğitime erişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesi. PIKTES bütçesinin tamamı, Avrupa Birliği tarafından, “Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT)” anlaşması çerçevesinde doğrudan hibe yöntemiyle karşılanıyor. 03.10.2016 tarihinde başlatılan Proje, halen Türkiye'nin 26 ilinde sürdürülüyor. 2018 yılı Aralık ayında 2. fazına başlayan PIKTES Projesi 2022 yılı Ekim ayına kadar devam edecek.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)