adscode
adscode

PİYANONUN “GENÇ YILDIZI”NDAN LONDRA GENÇ MÜZİSYENLER YARIŞMASI’NDA "BİRİNCİLİK" GURURU

Florya Uğur Koleji’nin 8.’inci sınıf öğrencisi olan ve eğitimini aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Piyano Bölümü'nde de sürdüren 12 yaşındaki Can Saraç piyanoda uluslararası bir başarıya daha imza attı.

PİYANONUN “GENÇ YILDIZI”NDAN LONDRA GENÇ MÜZİSYENLER YARIŞMASI’NDA "BİRİNCİLİK" GURURU
Okullardan Haberler

Florya Uğur Koleji öğrencisi Can Saraç bir kez daha uluslararası başarı göstererek ülkemizi gururlandırdı. Can Saraç, London Young Musicians Award’da 12 yaş kategorisinde 1’inci oldu. Bu yıl pandemi nedeniyle tüm sanatçılar performanslarını video olarak göndererek yarışmaya katıldılar. Türkiye’nin parlayan yıldızlarında olan genç sanatçı Can Saraç da  
“L.v. Beethoven, Sonat Op. 14 No.2 Allegro” performansı ile dünya çapında büyük övgü aldı ve birincilik gururunu ülkemize yaşattı.

ST. PETERSBURG PİYANO FESTİVALİ “BÜYÜK FİNAL”İNDE DE YARIŞACAK

Geçtiğimiz aylarda St. Petersburg Piyano Festivali'nde de “Young Stars” kategorisinde yarışan ve Beethoven’ın 10 numaralı sol majör piyano sonatını çalan Can Saraç, kategorisinde yine birinciliği kazanmıştı. Piyanoda geçtiğimiz yıl Amerika’da aldığı iki birinciliğin ardından bu yıl da Avrupa’da birincilik alarak başarılarını sürdüren Can Saraç, 2021 yılında Rusya’nın başkenti St. Petersburg’da gerçekleşecek olan “Büyük Final” de de yarışmaya da hak kazandı.

Florya Uğur Koleji Ortaokulu öğrencisi olan Can Saraç, geçtiğimiz yıl Golden Classical Music Awards International Competition’da solo ve duo piyano olmak üzere iki kategoride birden birincilik kazanarak aldığı davet üzerine, geçtiğimiz yıl Kasım ayında New York’un en ünlü sahnelerinden biri olan “Carnegie Hall”de hem duo hem solo olarak piyano resitali vermişti.

Can Saraç’ın London Young Musician Awards’taki performansın tamamını
https://youtu.be/Q1y-1snGTyE adresinden izleyebilirsiniz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)