adscode
adscode

Prag turist kaynıyor

Çek Cumhuriyeti’nin (Çekya) nüfusu bizim onda birimiz kadar ama neredeyse bize gelen kadar turist ağırlıyorlar. Çoğunluk Avrupalı ve çekik gözlü. Arap turist sayısı da bir hayli fazlaydı...

Prag turist kaynıyor
Milliyet Diyalog

Prag, hemen her seyahat severin, görmek istediği Avrupa başkentlerinden biri. Farklı ama bir Paris, Roma, Londra, Berlin ya da Viyana değil. Peki, o zaman niye bu kadar turist çekiyor, neden bu kadar ilgi görüyor?

Tarihi, kültürü, yeme içme çeşitliliği ve en önemlisi de gülen yüzleri dikkat çekiyor. Kolay bir kent. Bütün ülkeyi, üç günde, Prag’ı ise iki günde rahatlıkla gezebilirsiniz. Tek de gitseniz, turla da gitseniz, mutlaka çevre ülke ve kentleri de içine alan kapsamlı bir rota çizmekte yarar var...

 

Biz, bu kez, iş için gitmiştik ama dönüşte, uçakta turla giden çok sayıda yerli turist vardı. Anlattıklarına göre, seyahat acentelerinde, dünden bugüne değişen bir şey yok. Turlar ucuz ama ekstra minik turlar pahalı ve gitmeden de olmuyor!..

Sokak gösterileri

Avrupa kentlerine ya da dünyanın herhangi bir yerine gittiğinizde, turistlerin ilgi odaklarından biri de sokak gösterileri. Kimileri çok profesyonelce, kimileri de cep harçlığı çıkartmaya yönelik amatör şovlar.

Prag’da da sanat ve sporla yoğrulmuş pek çok sokak gösterisine rastladık. Müthiş şovlardı. Azim, emek, estetik ne ararsanız vardı.

Sadece onları ve onları izleyenleri, izleyerek saatler geçirebilirsiniz.

Kimse, kimsenin ne yaptığına karışmıyor. Sanki tüm alanlar, onlara tahsis edilmiş. İzleyici bulan, şovuna devam ediyor, bulamayan şansını bir başka yerde arıyor.

 

Bizde de yok değiller ama fazlasıyla sıkıntı yaşadıklarını yakından biliyoruz!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)