adscode
adscode

Prof. Dr. Muhammed Şahin ACE2017’deki Konuşmasıyla ABD’nin En Prestijli Yükseköğretim Yayın Organında!

Donald Trump’ın Seyahat Yasağı Politikasının Dünya Yükseköğretimine Etkisi ÜzerineProf. Dr. Muhammed Şahin’in ACE2017’deki Konuşmasını ABD’nin En Prestijli Yükseköğretim Yayın Organı“The Chronicle of…

Prof. Dr. Muhammed Şahin ACE2017’deki Konuşmasıyla ABD’nin En Prestijli Yükseköğretim Yayın Organında!
Üniversite
ABD yükseköğretiminin en prestijli yayını The Chronicle of Higher Education, MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN’in ABD Başkanı Donald TRUMP’ın uygulamaya koymak istediği seyahat yasağı kararının uzun dönemde dünyadaki akademik, bilimsel ve teknolojik araştırmalara etkisi hakkındaki görüşünü “Amerika’nın Araştırmadaki Rolü Risk Altında” başlığı ile yayınlandı.

The Chronicle of Higher Education, Prof. Dr. Muhammed Şahin’in görüşlerine üst yorum olarak “Bir Türk Üniversitesi Rektörü Amerika’nın bazı Müslüman ülkelere uyguladığı seyahat yasağının tüm dünyada bilim insanlarının kalbinde ve akıllarında olumsuz yönde yankılanacağı yönünde uyarıda bulundu.” şeklinde yazdı. 1966 Yılında kurulan ve her hafta düzenli olarak dünya yükseköğretiminin nabzını tutan ve aylık olarak 2.3 Milyon kişiye ulaşan The Chronicle of Higher Education’da yayınlanan görüşte Prof. Dr. Muhammed Şahin; ABD’deki güvenlik gerekçesiyle 6 Müslüman ülke vatandaşlarının ABD’ye girişine izin verilmemesi kararı ile ilgili bir çok akademisyenin ve öğrencinin etkilendiğine ve etkilemeye devam edeceğine dikkat çekiyor. Prof. Şahin ilgili yazıda sözlerine şöyle devam ediyor. “Bu karar sadece 6 Müslüman ülke vatandaşını değil, diğer Müslüman ülke vatandaşlarını ve hatta Müslüman olmayan vatandaşları da gelecek açısından tedirgin etmiştir. Bazı insanlar, bu yasaklamanın ilerde başka din mensuplarını ve etnik grupları da kapsayıp kapsamayacağını merak etmektedirler. ABD, tüm dünyada akademisyenlerin araştırma yapmak; öğrencilerin ise eğitim görmek istediği, köklü demokrasi ve hukuki değerlere sahip özgür bir ülkedir. Yüzyıllardır ABD topraklarında var olan üniversitelerin çatıları altında yapılan araştırmalar dünyanın geleceğini yönlendirmiştir. Dünyanın birçok yerinden ABD’ye gelen akademisyen ve öğrenciler, ABD’nin olanaklarından faydalanarak bugüne kadar sadece ABD’ye değil tüm dünyaya katkı vermiştir, vermeye de devam etmektedir. Amerika’nın bu misyonunun devam etmesi sadece Amerika için değil tüm dünyanın geleceği için son derece önemlidir. Amerika’da yapılan bilim ve teknolojik gelişmeler tüm dünyanın geleceği için yapılıyor, bunun bir an bile durması dünyanın geleceğini tehdit edecektir. Öğrencilerime artık ABD’nin ileride hayallerini gerçekleştirmek için eğitim görecekleri bir ülke önerisinde bulunmakta tedirginlik duymaya başladım. Lisede okuyan oğlumu üniversite eğitimi için ABD’ye gönderme konusunda şüphelerim şimdiden başladı. Eminim bu sadece benim değil dünyada birçok insanın görüşüdür.”

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin 11-14 Mart 2017 tarihlerinde Amerikan Eğitim Konseyi (American Council on Education)’ın bu yıl Washington, DC’de 99.’sunu düzenlediği ve özellikle ABD’nin 2000’e yakın rektör ve üst yöneticilerinin katıldığı Kongresi’ne Türkiye’den katılan tek Üniversite olarak büyük ilgi uyandırdı. Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, ACE’de sadece Rektörler için düzenlenen özel bir panelde söz alarak önce MEF Üniversitesi’nin yenilikçi öğrenme modeli Flipped Learning’in son üç yıllık uygulaması hakkında detaylı bilgi verdi, daha sonra ise Chronicle’da yayınlanan Donald Trump’ın dünya yükseköğretimine dokunan uygulamaları hakkındaki fikirlerini dile getirdi. Sözlerinin ardından salondan büyük alkış alan Prof. Şahin’i birçok Rektör tebrik etti. ABD’li panel yöneticisi Prof. Dr. Şahin’e teşekkür ederek Trump’ın politikalarını yerel olarak değerlendirdiğimiz bu panele uluslararası bir bakış açısı kattınız. Bizi farklı konulara düşünmeye ittiniz. Katkınız için teşekkür ederiz.’’ dedi. Prof. Dr. Şahin ACE Kongresi ardından Turkish Coalition of America Başkanı Lincoln McCurdy ile görüştü. McCurdy, Prof. Şahin’i, ACE’de yankı uyandıran görüşlerinin ABD Senatosu’na ulaşmasını arzu ettiğini ifade ederek Eğitimden Sorumlu Demokrat Kongre Üyesi Jared Polis ile ve Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Virginia Foxx’un baş danışmanları Emily Slack ve Carson Middleton ile ayrı ayrı görüştürdü. Prof. Şahin, görüşlerini ABD’nin önemli düşünce kuruluşlarından Albright Stonebridge Group ve Atlantic Council yöneticileriyle de paylaştı. Ayrıca Prof. Dr. Şahin Bilim-Teknolojide Türkiye ve Dünya başlıklı sunumunu Dünya Bankası Türk çalışanlarına yaptı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)