adscode
adscode

Prof. Dr. Şengör: Çocuklara verilecek en önemli mesaj “liyakat"

Prof. Dr. Celal Şengör, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji’nde “EĞİTİMDE BİLİMSEL VİZYON” başlığını anne babalara anlattı.

Prof. Dr. Şengör: Çocuklara verilecek en önemli mesaj “liyakat"
Okullardan Haberler

İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör‘ün konuk olduğu yayın, Youtube üzerinden binlerce anne-babayla buluştu.

 

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, AKADEMİSYEN BULUŞMALARI çerçevesinde, tüm anne-babalara açık online bir canlı yayın gerçekleştirdi. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Fatih Kuşçu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen yayında, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, sözlerine bilimsel düşünceyi açıklayarak başladı. Aynı zamanda bir bilim tarihçisi olan Şengör, “ifadeleri gözlemle kontrol edilebilen ve yanlışlanabilen bir düşünce sistemi” olarak tanımlanan bilimsel yaklaşımın, eğitimde mutlaka karşılığı olduğunu, pandemi sürecinde yaşananların, aşının bulunmasının, virüsün tanımlanmasının bu ifadeyi güçlendirdiğini anlattı.

 

“İFADELERİNİZİ GÖZLEMLE KONTROL EDİN”

 

Prof. Dr. Celal Şengör, çocuklara verilecek en önemli mesajın “liyakat” olduğunun altını çizdi. Şengör, “İfadelerimizi mutlak suretle gözlemle kontrol edebilmeli; aynı zamanda bu ifadeleri kendi içinde çelişmeyen bir mantığa dayandırmalıyız. Böylece tabiatla bir nebze de olsa temas etmiş oluruz. Eğitimde, adil yaklaşım toplumu yükseltir. Liyakat, toplumu yükseltir. Bilim toplumu yükseltir. Doğa Koleji, bu vizyonu olan yöneticilere sahip” dedi.

 

“Pandemide online eğitim, sosyal içeriklerle zenginleştirildi”

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Prof. Dr. Celal Şengör’e teşekkür konuşmasında, seminerler, turnuvalar ve kültürel faaliyetlerin eğitimi tamamladığını, uzaktan eğitimi bir bütün olarak gördüklerini söyledi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)