adscode
adscode

Psikolojide En Çok Erasmus Anlaşması Olan 3 Üniversiteden Biri…

Davranış Bilimleri ve sağlığı alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, yurt dışı üniversiteleriyle ERASMUS anlaşmalarını artırıyor. Son olarak İngiltere’den Worcester…

Psikolojide En Çok Erasmus Anlaşması Olan  3 Üniversiteden Biri…
Üniversite
Üsküdar Üniversitesi ERASMUS+ ile öğrencilerini dünyanın saygın üniversitelerine gönderiyor. Öğrenciler bu kapsamda şirket ve ya kurum ve kuruluşlarda staj imkanı da yakalıyor.

Avrupa Birliği Komisyonu hayat boyu öğrenme programı kapsamında 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ Programına dâhil olan Üsküdar Üniversitesi ERASMUS anlaşmalarını çoğaltıyor.

Üsküdar Üniversitesi, aralarında Romanya, Polonya, Yunanistan, Portekiz, Litvanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İsveç, Danimarka, Slovenya, Finlandiya ülkelerinin olduğu yaklaşık 100 üniversite ile Erasmus anlaşmasına imza attı.

Kısa sürede anlaşmaları hayata geçiren Üsküdar Üniversitesi, psikoloji lisans eğitimi alanındaki anlaşmalarıyla da Türkiye’nin en çok anlaşması bulunan üç üniversitesinden biri oldu.

Üniversite son olarak İngiltere’deki “University of Worcester” üniversitesiyle anlaşma imzaladı. Üniversiteden Dr Heather Forland, Chris Taylor ve Catherine Hyde, Üsküdar Üniversitesi’nin çalışmalarını yerinde görmek üzere üniversitede incelemelerde bulundu.

Erasmus Programı nedir?

Erasmus programı, yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.
Bunun yanı sıra yükseköğretim sistemini iş dünyasının gereksinimlerine uygun olarak geliştirmek ve üniversite mezunlarının iş dünyasında istihdam edilebilirliğini arttırmak amacıyla yüksek öğretim kurumları ile çalışma çevreleri arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin arttırılmasını da teşvik etmektedir.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)