adscode
adscode

Radikal'den internet yasaklarına karşı kampanya!

Radikal gazetesi, yeni internet yasasını Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylandığı taktirde sitelerin 4 saat içinde kapatılabilecek olmasına dikkat çeken bir kampanya başlattı.

Radikal'den internet yasaklarına karşı kampanya!
Türkiye'den Haberler
Radikal gazetesi, Meclis’ten geçen 'internet kanunu' yürürlüğe girdiğinde, Telekomünikasyon İletişim Başkanı’nın (TİB) emriyle 'içeriği sakıncalı bulunan' internet sitelerinin 4 saat içinde kapatılabilecek olmasına dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında, Radikal’in internet sitesindeki haberler yayınlandıktan 4 saat sonra siliniyor.
Kampanya amacını, “Yasa Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanırsa nelerle karşılaşabileceğimize ışık tutmak” sözleriyle açıklayan Radikal, Radikal.com.tr ana sayfasından, Facebook ve Twitter hesaplarından bazı haberleri, fotoğrafları, köşe yazılarını ve tweet'leri, 4 saat sonunda sileceklerini duyurdu.
Radikal'in başlattığı 'Radikal haberleri neden 4 saatte siliniyor?' kampanyanın açıklama metnini http://www.radikal.com.tr/4saat sitesinden yayınladı. Açıklama metni şöyle:
"6 Şubat 2014 tarihinde TBMM'den geçen yasa yürürlüğe girdiğinde, yargı kararı gerekmeden 'içeriği sakıncalı bulunan' internet siteleri 4 saat içinde kapatılabilecek.
Özel hayatın gizliliğinin ihlali gerekçesiyle şikayet bile olmaksızın doğrudan Telekomünikasyon İletişim Başkanı'nın (TİB) emriyle internet yayınları durdurulabilecek.
Her türlü haber, blog yazısı, bilgi ve özgür düşünce, "uygunsuz" bulunduğu taktirde, yalnızca 4 saat içinde silinecek.
Radikal, bu konuya dikkat çekmek için bir kampanya başlattı. Amacımız yasa Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa nelerle karşılaşabileceğimize ışık tutmak.
Radikal.com.tr ana sayfasından, Facebook ve Twitter hesaplarından başlattığımız #4saat projesi ile bu sürecin altını çiziyoruz.
Bazı haberleri, fotoğrafları, köşe yazılarını ve tweet'leri, 4. saatin sonunda siliyoruz.
Temennimiz, çok geç olmadan gerekli tedbirler alınsın ve Türkiye özgürlüklerin kısıtlandığı ortama hiç girmesin."
© MEDYATAVA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)