adscode
adscode

Ranzalı, çalışma masasız yurt odaları dönemi

Barınma sorununu çözmek için yurtlarda ranzalı sisteme geri dönüş yapıldı. Bazı yurtlarda alan açmak için çalışma masaları dahi odalardan çıkarıldı.

Ranzalı, çalışma masasız yurt odaları dönemi
Eğitim
Güncelleme : 30-Aug-22 18:52

Daha önce bazalı, 3, 4 kişilik odaları bulunan bazı KYK yurtlarında odalar 6 kişiye çıkarıldı. Örneğin İstanbul’daki Veznecilier KYK Yurdu’nda, yapılan düzenleme sonrasında 4 kişilik odalar 6 kişilik oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne ait (İTÜ) 3 kişilik odalı yurtları ise 4 kişiliğe çevrildi. Öğrenciler, 3 kişiye dahi yetmeyen odaların kapasitesinin artırılmasına tepki gösteriyor.

Öyle ki bazı yurtlarda çalışma masaları dahi odalardan çıkarıldı. 

Duruma tepki gösteren öğrenciler şunları söyledi:

- KYK kredilerine zam yapılıp , yeni yurtlar yapılması gerekirken 3 kişilik oralar ranza yapılarak 6 kişiye çıkarılıyor hatta bitmiyor 4 olanlar da 8 olmuş. Çözüm bu mu?

- Odalara ranza atıp küçücük 3 kişililk olan odaları 8 kişiye çıkarmaya çalışıyorlar. Odada 4 kişi için masa sığmıyor. oda içinde uçarak gezeceğiz galiba.

- Odada ne yürümeye yer var ne ders çalışmaya. Üstelik bazayı ranza yapmışlar şaka gibi.

- Hiç ama hiç güvenli gelmedi bu ranza. Demirleri çok ince duruyor. Deprem bölgesi ise çok daha kötü. 800 TL veriyorsun verilen hizmete bak.

- 5 kişilik kyk yurt odamız 8 kişilik olacakmış. 5 kişi zor sığıyor nefes alıyorduk.

Resim

 

Kapasite artırıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığa bağlı yurt kapasitesinin 800 binin üstüne çıktığını açıkladı. 2002’de 198 bin olan kapasitenin geçen sürede baştan sona yenilenerek artırıldığına dikkat çeken Kasapoğlu, “Bu 21 yıllık süreç genç odaklı anlayışın, Türkiye’nin gücünün ürünüdür. Yurtlarımız; ısınması, soğutması, beslenmesi, duşu, lavabosu, çalışma mekanları ve internetiyle her anlamda özgür bir alan. Böyle bir sistemin dünyada eşi benzeri yok. İspanya öğrenci konaklama talebinin yüzde 6’sını, İngiltere yüzde 24’ünü, Almanya yüzde 11’ini, Fransa yüzde 15’ini, Amerika ise yüzde 12’sini karşılıyor. Bizim geçtiğimiz yıl, yerleştirme oranımız pandemiye rağmen yüzde 90’ın üzerinde” dedi. Kasapoğlu, yurt ücretlerinin eylül ayında belirleneceğini söyledi.

 

Resim


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)