adscode
adscode

Rektör Özçelik, Lise Öğrencileri ile Buluştu

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Organize Sanayi Bölgesinin merkezinde bulunan Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret etti.

Rektör Özçelik, Lise Öğrencileri ile Buluştu
Üniversite

Konya Teknik Üniversitesine ilişkin bilgi veren Rektör Özçelik, kariyer planlaması hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

 

                Lise bünyesinde bulunan sosyal tesisinin konferans salonundaki programa, Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Veli Tekelioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Okul Müdürü Tayyip Sarı, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Rektör Prof. Dr. Özçelik, yaptığı konuşmada, öğrencilerin, 2017 yılında Türkiye’nin 8’inci proje okulu olan lisede, iyi bir mesleki ve teknik eğitim aldıkları için çok şanslı olduklarını belirtti. Proje teknik liselerinde okumanın ayrıcalıklı olduğunu ifade eden Özçelik, “Üniversitemizin Mühendislik ve Dağa Bilimleri Fakültesinde 11 mühendislik bölümümüz, donanımlı laboratuvarlarımız ve nitelikli öğretim üyelerimiz bulunmaktadır. Lise eğitiminizden sonra, Mühendislik Fakültesi bölümlerini tercih etmeniz durumunda, burada aldığınız temel teknik eğitimin üstüne çok iyi bir mühendis olacağınıza eminim.” diye konuştu.

 

Konya Teknik Üniversitesi olarak öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlayacaklarını dile getiren Özçelik, “Bundan sonraki süreçte üniversitemiz bünyesinde bulunan roket ve drone öğrenci gruplarımıza, bu tür çalışmalara ilgi duyan lise öğrencilerini dahil ederek hep beraber üniversite-teknik lise birlikteliği ile sizlerin en iyi şekilde yetişmesine imkan sağlayacağız. Konya Teknik Üniversitesi olarak Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine destek vereceğiz.” dedi.

 

Sohbet ortamında gerçekleşen programda gençlere eğitim hayatı ve kariyeriyle ilgili önemli bilgiler paylaşan Rektör Özçelik, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Kendinizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ederek mesleğinizde kendinizi donanımlı hale getirmelisiniz. Yabancı dili çok iyi bilmeniz ayrıca tasarım ve program dillerine de hakim olmanız gerekmektedir. Belki önümüzdeki sene KTÜN öğrencileri olacaksınız ve aldığınız eğitimin temeli, üniversitemizdeki ödüllerde derece alan öğrencilerimiz arasında sizleri de göreceğiz.” ifadelerini kullanarak öğrencilere başarılar diledi.

 

Prof. Dr. Özçelik, okul bünyesindeki makine teknolojileri atölyesi, mobilya ve iç mekan tasarım atölyesi, endüstriyel otomasyon teknolojileri atölyesi ve metal teknolojisi atölyesini gezerek, okul yöneticilerinden bilgi aldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)