adscode
adscode

Rektör Prof. Dr. Coşkun: “Şiir kalbe, beyne giden en kısa yoldur”

Şahinbey Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Türk Şiiri Tanıtım Gecesi” Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Coşkun: “Şiir kalbe, beyne giden en kısa yoldur”
Üniversite

‘Türk Şiiri Tanıtım Projesi’ kapsamında düzenlenen gecede, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da şiir okudu. ‘Şiir deyince ayaklarımın, dizlerimin bağı çözülür’ diyen Rektör Prof. Dr. Coşkun,  ilkokul çağından başlayarak şiirin hayatının hep bir parçası olduğunu belirtti.


Şiirsiz bir hayatı hiç tahayyül edemediğini söyleyen Prof. Dr. Coşkun konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şiir rüyasız bir uyku gibidir. Şiir kalbe, beyne giden en kısa yoldur. Düz yollarda, beynin bütün ana yollarında dolaşabilirsiniz ama kıvrımlarında dolaşmak istiyorsanız uçurumların kenarından çiçek toplamak, Himalayaların tepesinde heyecanı ve duyguları yaşamak, okyanusun dibinden inciler toplamak istiyorsanız o zaman şiir hayatımızın vazgeçilmezi olmalı. Şiir bu kadar ki insan hayatının, kalbinin ve zihninin vazgeçilmez bir parçasıdır. O itibarla bu projeyi yürekten kutluyorum. Her türlü destek, ev sahipliği ve işbirliği konusunda da sonuna kadar birlikteliğimizi sürdürmeye hazırız.”


Türk Şiiri Tanıtım Projesi hakkında katılımcılara bilgi veren Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, son dönemde Türk şairlerine olan ilginin azaldığını görerek, Türk şiiri büyük şairlerin Mehmet Akif’in, Necip Fazıl’ın, Yahya Kemal’in, Nazım Hikmet’in şiirlerini unutturmamak, topluma daha fazla benimsetmek amacıyla bir proje grubu oluşturduklarını ifade etti.

 

Aydın, “Bu konuyu gerçekten önemsiyoruz. Bu millet gelecek nesiller büyük şairlere ne kadar sahip çıkarsa, o şiirleri ne kadar fazla yaşatırsak tarihte yapılan hatalar tekerrür etmez. Ne zaman ki tarihimizi, tarihte yaşadıklarımızı unutursak yine aynı manzaralarla karşılaşmamız mukadderdir.  Bu çerçevede şiirin önemi çok büyük. İkincisini düzenlediğimiz Türk şiiri dinleti gecemizin beğeniyle izleneceğini umuyorum” dedi.

 

Açılış konuşmaları sonrasında GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun Necip Fazıl’dan ‘Çile’ ve İsmet Özel’den ‘İsyan-Amentü’ şiirlerini okurken, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen de şiir okudu. Gecenin sonunda, GAÜN Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Merhum Doç. Dr. Numan Durak Aksoy’un anısına hazırlanan video izlendi. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)