adscode
adscode

Renkli Bir Dünyanın Kapısı Çocuklar İçin Açılıyor

Dünyaca ünlü yazım ve boyama gereçleri firması Faber-Castell’in desteğiyle Rahmi M. Koç Müzesi, S.Ü Sakıp Sabancı Müzesi ve Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleşen atölye çalışmalarıyla çocuklar…

Renkli Bir Dünyanın Kapısı Çocuklar İçin Açılıyor
Etkinlikler

Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: “Boyama Atölyesi; Moda Değişiyor”
Yer: Fenerbahçe Vapuru
Tarih: 18 Ocak  Cumartesi
Yaş: 5 - 7 Yaş Arası
Saat: 14:00 – 15:00

Etkinlik detayı: Modaya artık çocuklar yön veriyor. Bu atölye sayesinde yaratıcılıklarını ortaya çıkartıp kendi kıyafetlerini hazırlayacaklar  ve büyükleri kıskandıracaklar. “Moda Değişiyor” adlı atölyeye katılım için biletler www.biletix.com üzerinden temin edilebilir. Kişi başı katılım bedeli 30 TL’dir.


Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Etkinlik: ‘Tasarım Atölyesi; Çoraptan Arkadaş Olur Mu?’
Yer: Ankara Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Tarih: 18 Ocak Cumartesi
Saat: 11:00 – 12:30
Yaş: 7 - 10 Yaş Arası  

Etkinlik detayı: Çocuklar bu cumartesi, çok sevdikleri fakat eskidikleri için giyemedikleri çoraplarını rengarenk birer oyun arkadaşına dönüştürecekler. Bu yeni oyun arkadaşı onların vazgeçilmezi olacak ve bu sefer çorapları ayaklarını değil yüreklerini ısıtacak.  Atölyeye katılım için rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Kişi başı katılım ücreti 20 TL’dir.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi

Etkinlik: ‘Taş Ağır mıdır?’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 14 / 15 / 16 / 17 Ocak 2014
Saat: 10:00 – 15:00
Yaş Grubu: 5 - 17 yaş arası

Etkinlik Detayı: Bu atölyede, Anish Kapoor’un eserlerinde yaratmaya çalıştığı ağır, hafif boşluklu ve soyut olma algılarını katılımcıların da duyumsamalarını sağlayacak üç boyutlu çalışmalar yapılacaktır.

Etkinlik: ‘Malzemem, Ben ve Tesadüfler’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 18 Ocak Cumartesi  / 11:00 – 13:00
           19 Ocak Pazar / 11:00 – 13:00
Yaş Grubu: 7 - 8 yaş arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, Anish Kapoor'un sıklıkla kullandığı pigment, balmumu gibi materyalleri Süreç Stüdyosu olarak tasarlanan atölyede kullanarak bir sanat laboratuvarı deneyimi yaşayacaklar. Bir eser yaratılırken kendi kararlarının dışında nelerden etkilendiğini yaşayarak görecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Etkinlik: ‘Dünya Bu Eser İçin Çok Küçük’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 18 Ocak Cumaresi
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş Grubu: 5 - 6 yaş arası

Etkinlik Detayı: Çocuklar, onlar için hazırlanmış beyaz bir galeri, kamusal alan ve doğa maketleri için soyut biçimler tasarlayacaklar. Küçük büyük algısı, objenin mekanı var etmesi, soyut figür gibi kavramları tartışıp minyatür dünya içine büyük eserler yapıp yerleştirecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.

Etkinlik: ‘Asistanım Bilgisayar’
Yer: S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi
Tarih: 19 Ocak Pazar
Saat: 14:00 – 16:00
Yaş Grubu: 9 - 12 yaş arası

Etkinlik Detayı: Bu çalışma ile çocuklar bilgisayar kullanarak tasarım yapacaklar ve tasarladıkları biçimleri kendi seçecekleri materyaller ile üç boyutlu hale getirecekler. Etkinlik için rezervasyon yapılması gerekmektedir.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)