adscode
adscode

Rice Üniversitesi'nin Kabul Verdiği Dünyadaki 3 Tenisçi Arasında Bir Türk

Milli formamızı beş kıtada giyerek Türkiye’yi temsil eden kortların genç fırtınası Emir Şendoğan bir kez daha ülkemizin gururu oldu.

Rice Üniversitesi'nin Kabul Verdiği Dünyadaki 3 Tenisçi Arasında Bir Türk
Okullardan Haberler

Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) Spor Bursu ile okuyan milli tenisçimiz Şendoğan, Rice Üniversitesi’nin tüm dünyadan seçtiği üç tenisçi arasında yer aldı. Şendoğan, ABD’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Rice Üniversitesi’nde tenis bursu ile okumaya hak kazandı.

Sekiz yaşından beri sabah beşte kalkıp antrenmanlara koşan, okul ile kortlar arasında ter döken milli tenisçimiz Emir Şendoğan, dünya kortlarına kanat açtı. Küçük yaşlarda gönül verdiği tenis sayesinde liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde (TAC) Spor Bursu ile okuyan 12. Sınıf öğrencisi milli tenisçimiz Şendoğan, bu kez de ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Rice Üniversitesi’nde tenis bursu ile okumaya hak kazandı. Milli formayla beş kıtada Türkiye’yi temsil etme gururu yaşayan Şendoğan, Rice Üniversitesi’nin tüm dünyadan seçtiği üç tenisçi arasında yer alarak, bir kez daha ülkemizin gururu oldu. Çukurova’nın kortlarından dünyanın kortlarına kanat açan Şendoğan, ABD’de üniversiteyi kazandığı 200 bin dolar tenis bursu ile okuyacak.


İlk kez 2015 yılında Tarsus SEV Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencisi iken U14 Tenis Milli Takımına seçilen Şendoğan, daha sonra sırasıyla tüm yıllarda 16 yaşında ve 18 yaşında da Milli Takıma seçilerek ülkemizi beş kıtada ay yıldızlı formamızla temsil etti, 16 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu.

KABUL ALAN 3 TENİSÇİ ARASINDA

Dünyanın farklı coğrafyalarında yüzden fazla maç yapan, Türkiye’de gençler klasmanında tüm zamanların en iyi 2. sıralamasına kadar yükselen Şendoğan, şimdi kortlarda döktüğü terleri müthiş bir başarıyla taçlandırdı. Kortların genç fırtınası, ABD’nin Texas eyaletindeki, “Güney’in Harvard’ı” olarak bilinen Rice Üniversitesi’nin kabul verdiği dünyadaki üç tenisçi arasında yer aldı.


ABD 1. LİGİNDE TÜRK RAKET

ABD’nin birinci liginde Emir’in sayesinde kortlarda bir Türk gencinin ismi yankılanacak. Milli tenisçimiz Şendoğan, ABD’ye sporcu öğrenci olarak tenis bursuyla gittiği vurgulayarak, şunları söyledi:

“Tarsus Amerikan Koleji gibi akademik olarak güçlü bir okulda tam zamanlı okuyup profesyonel anlamda tenis oynamak çok fedakârlık yapmamı gerektirdi. Ama emek vermeden başarı olmuyor. Özverili çalışmalarım sayesinde liseyi TAC’nin verdiği Spor Bursu ile okudum, şimdi üniversiteyi de ABD’de burslu okuyacağım. Aynı zamanda ülkemi ABD’de temsil etmenin gururunu yaşayacağım. Rice Üniversitesi’nde tenis takımında oynayacağım ve ABD’de Division 1 liginde (üniversitelerarası 1. lig) mücadele edeceğim. Division 1 liginde oynayacak sporcu öğrenciler, dünyanın her yerinden baş antrenörler tarafından seçiliyor. Ben de hem Rice gibi akademik olarak çok güçlü hem de Division 1 liginde oynayan bir tenis takımına gidebilmeyi, tenis kariyerimdeki başarılarıma borçluyum. Spor ve akademik kariyeri birlikte götürmeyi, Ekonomi ve Politika Bilimi okumayı hedefliyorum. Ülkeme döndüğümde ise tenisteki tecrübemi genç kardeşlerime aktarmayı, çocukların tenis sporunda ilerlemesi için elimden gelen tüm katkıyı sunmayı istiyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)