adscode
adscode

Romalı Sinemaseverler Türk Filmlerine Doyacak

Onursal Başkanlığını Yönetmen Özpetek'in yaptığı Roma Türk Filmleri Festivali, 15-19 Nisan tarihlerinde 12 Türk filmini sinemaseverlerle buluşturacak.

Romalı Sinemaseverler Türk Filmlerine Doyacak
Kültür Sanat

Onursal Başkanlığını Yönetmen Ferzan Özpetek'in yaptığı 4. Roma Türk Filmleri Festivali, 15-19 Nisan tarihlerinde 12 Türk filmini sinemaseverlerle buluşturacak.

Festival hazırlıklarını AA muhabirine değerlendiren Özpetek, festivalin bir daha yapılmayacağı endişesi taşıyan çok sayıda sinemaseverin kendisine ulaştığını, bu bilincin festivalin gelenekselleşmesi bakımından önemli olduğunu anlattı.

Filmlerini severek izlediği pek çok yönetmenin filmlerinin gösterileceğini ifade eden Özpetek, “Bu filmleri bir şekilde burada göstermek güzel. Bazı tanıdığım insanlar var birinden çıkıp diğerine giriyor. Bunları duymak, bilmek güzel. Gurur duyuyor insan” dedi.

Daha önce Yavuz Turgul, Nuri Bilge Ceylan ve Yılmaz Güney’e verilen Festival Onur Ödülü’nün bu yıl Hümeyra’ya verileceğini açıklayan Özpetek, “Hümeyra, benim yıllardır çok beğendiğim, çok sevdiğim, oyunculuğu, şarkıcılığı, her şeyden çok insanlığı, hayata karşı olan tavrıyla çok takdir ettiğim bir insan” diye konuştu.

Festivalde 12 Türk filmi gösterilecek

Açılışı, 16 Nisan'da Çağan Irmak'ın “Unutursam Fısılda” filmiyle yapılacak festivalin gala gecesini Mehmet Günsür sunacak.

Festival kapsamında, Unutursam Fısılda, Neden Tarkovski Olamıyorum, Bir Varmış Bir Yokmuş, Sesime Gel, Düğün Dernek, Pek Yakında, Dedemin İnsanları, Bir Fincan Türk Kahvesi, Nar Zamanı, Dün Bugün Yarın, İrme ve Bir Maç Günlüğü Romalı sinemaseverlerle buluşacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)