adscode
adscode

Rotary'den Suriyeli Çocuklara yardım eli

Hasdal İlköğretim Okulu'nda okuyan 850 çocuğa kırtasiye ve giysi yardımı yapacak olan Rotary Türkiye, aynı gün tüm Suriyeli öğrencileri göz taramasından geçirecek.

Rotary'den Suriyeli Çocuklara yardım eli
Türkiye'den Haberler
Rotary Türkiye savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklarla ilgili yardım çalışmalarına devam ediyor. Hasdal İlköğretim Okulu'nda okuyan 850 çocuğa kırtasiye ve giysi yardımı yapacak olan Rotary Türkiye, aynı gün tüm Suriyeli öğrencileri göz taramasından geçirecek.

Unicef Milli Komitesi ve  Rotary Türkiye 'nin Suriyeli Çocuklara Eğitim Hakkı Anlaşması çercevesinde çalışmalar yaptıklarını vurgulayan  Rotary Türkiye  Başkanı Mehmet Sabri Görkey, önceliklerinin şiddet ve savaş ortamından kaçan bu çocukların rehabilitasyonu ile eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanmaları olduğunu söyledi.

Hasdal İlköğretim Okulu'nda saat 15.00 ile 19.40 saatleri arasında kendilerine tahsis edilen sınıflarda eğitim gören 850 çocuk bulunduğunu belirten Mehmet Görkey, "Suriyeli çocuklara kendi dillerinde Suriyeli öğretmenler tarafından ders veriliyor. Çocuklar haftada 2 saat Türkçe eğitim görüyorlar. Okulla yaptığımız görüşme sonucu çocukların kırtasiye ve giysi ihtiyaçları yanında göz sağlıkları ile ilgili ciddi sıkıntıları da olduğunu öğrendik. UNICEF Milli Komitesi ile yaptığımız anlaşmanin yanısıra Hasdal okuluna da yardım konusunda çalışmalara başladık. Öncelikle 7 Mart 2016 tarihinde giysi ve kırtasiye yardımı yapacağız. Aynı gün Bahat Hastaneler Grubu tüm çocukları göz taramasından geçirecek, bu konuda sıkıntı yaşayan çocuklarımızın tedavilerini üstleneceğiz. Okulda Türkçe derslerinin artırılması için gerekli olan öğretmen tahsisi ve savaş nedeniyle travma yaşayanlar için pedagog, psikolog yardımında bulunarak çocukların normal hayata adaptasyonları konusunda yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Bugün saat 15.00'de düzenlenecek etkinliğe RotaryTürkiye Başkanı Mehmet Sabri Görkey,, Unicef Milli  Komitesi adina Burcu Guvenek Arasli ve  Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ile İstanbul Vali Muavini Bahattin Atçı'da katılıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)