adscode
adscode

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

...

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Cevdet Erdöl

Kuruluş tarihi: 2015

Bulunduğu il: İstanbul, Ankara

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Gülhane Diş Hekimliği, Gülhane Eczacılık, Gülhane Hemşirelik, Gülhane Sağlık Bilimleri, Gülhane Tıp, Hemşirelik, Sağlık Bilimleri, Tıp, Uluslararası Tıp, Yaşam Bilimleri olmak üzere 12 fakültesi, 5 enstitüsü, 4 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 10.667

Akademik personel sayısı: 650 profesör, 1400 doçent, 90 yardımcı doçent, 25 öğretim görevlisi, 258 araştırma görevlisi olmak üzere 2 bin 423 akademik personeli var.

Burs olanakları: Sağlık Bilimleri Haydarpaşa Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne gerçek ve tüzel kişilerin yaptıkları bağışlardan sağlanan kaynaklar kullanılarak ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve destek sağlanmakta.

Yurt olanakları: Haydarpaşa ve yakın çevresinde çok sayıda kamu ve özel yurt olanakları bulunmakta. Ankara Gülhane Yerleşkesi’ndeki yurda LYS puanına göre öğrenciler yerleşiyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 21 öğrenci kulübü bulunuyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, ülkemizin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olup eğitim faaliyetlerini İstanbul’da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’nin tarihi külliyesinde ve Ankara Gülhane Külliyesi’nde sürdürmektedir.

Ülkemizin ilk modern tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’nin devamı olarak kurulmuş ve bu nedenle “Geçmiş İle Geleceğe, Gelenekçi Ancak Yenilikçi” bir anlayışla yola çıkmıştır.

Fiili olarak 2015’te kurulmasına rağmen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması raporuna göre, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında 22., Üniversitelerin “Öğrenim Deneyimi Tatmin kârlığı” Sıralamasında 24., Üniversitelerin “Akademik Destek ve İlgi” Sıralamasında 33., Üniversitelerin “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” Sıralamasında 20. olma başarısını göstermiştir.

İstanbul Haydarpaşa’da bulunan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi İstanbul’un en merkezi yerlerinden biri sayılan Üsküdar’da tarihi ve nezih bir mekânda bulunmaktadır. Marmaray, Avrasya tüneli, liman, deniz, hızlı tren, metrobüs… ile ulaşılabilen yegâne yerdedir.

Ankara’da Keçiören’deki Gülhane Külliyesi de gerek ulaşım olanakları gerek barınma imkânlarıyla öne çıkmakta.

Öğrencilerimizin kolay ulaşım imkânıyla şehirle bağı asla kopmaz.

Gerek tarihi misyonu, gerekse 2500 kişilik akademik kadrosuyla kısa sürede Türkiye'nin ve dünyanın en güçlü üniversitelerinden biri olma kapasitesine sahiptir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ülke genelindeki 58 eğitim ve araştırma hastanesinde çalışan yaklaşık 10 bin asistan doktorun uzmanlık, uzman doktorların da akademik eğitimlerini yürütmeye yetkilidir.

Bu hastaneler yaklaşık 40 bin yatak kapasitesine sahip olup öğrenciler staj, uygulama dersi ve intörnlük dönemlerini bu hastanelerde yapabileceklerdir. Öğrencilerimizi eğitimleri ile ilgili alanlarda staja yönlendirerek, staj dönemlerinde onların en büyük yardımcıları olmak arzusundayız.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ar-Ge’ye büyük önem vermekte ve yakın gelecekte Ar-Ge merkezleri, Sağlık Teknokenti ve Teknoloji Transfer Merkezleri kurmaya hazırlanmaktadır.

Türkiye’de yasayla ülke dışında eğitim müessesesi açma izni verilmiş ilk üniversite unvanına sahiptir. Pek çok ülkede eğitim kurumları açmış ve açmaya devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte öğrencilerine yurt dışında eğitim ve kariyer imkânı sunabilme kapasitesine sahiptir.

Lisans-ön lisans bölüm ve programlarını açarken devlet ve özel sektörde sağlık elemanı ihtiyacını gözeterek planlama yapmaktadır. Bu bağlamda mezunlarının iş bulma sorunu yaşama ihtimali hemen hemen yok denecek orandadır.

İletişim bilgisi: www.sbu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)