adscode
adscode

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ile gençler akranlarından öğreniyor

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara çözüm üreten “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı Fark Yaratanlar programı, dokuzuncu sezonuyla devam ediyor.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ile gençler akranlarından öğreniyor
Vakıf ve Dernekler
Fark yaratan çalışmaların kısa videolarının hazırlanıp internette ve televizyonda yayınlanmasıyla projelerin görünürlük kazanmasını ve izleyenlere ilham vermesini hedefleyen Fark Yaratanlar programı, bu sayede toplumsal gelişmeye aktif katılımı artırmayı amaçlıyor.

Dokuzuncu sezonun 14’üncü Fark Yaratan’ı sağlık ve eğitim başta olmak üzere benzeri alanlarda doğru bilgiye erişimlerini sağlayarak genç insanlarda tutum ve davranış değişikliği yaratmayı amaçlayan Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği oldu.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, Y-PEER Türkiye’nin (Genç Akran Ağı) Bulut Öncü önderliğinde 2015’te tüzel kişilik kazanmasıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Gençlerin toplumsal olarak tabu kabul edilen konularda doğru bilgiye erişimi ve haklarından yararlanması amacıyla kurulan dernek, temel olarak toplumsal cinsiyet eşitliği, cinsel sağlık ve üreme sağlığı, insan hakları ve aktif yurttaşlık alanlarında faaliyet gösteriyor. Düzenlenen farkındalık ve savunuculuk odaklı akran eğitimleriyle bilginin gençten gence güvenli bir ortamda aktarılması sağlanıyor.

300 genç eğitmen Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlere ulaşıyor

Dernek 300’e yakın genç akran eğitmeniyle, Türkiye’nin dört bir yanında gençlere cinsel sağlık üreme sağlığı haklarını anlatıyor, cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda bilgilendiriyor ve güvenli sağlık hizmetlerini kullanmaları için yönlendiriyor. Çeşitli gençlik gruplarının ihtiyaçlarını özel olarak ele alan dernek, genç LGBTİ ve genç mültecilere yönelik projeler de yürütüyor.

Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği, gençlerin doğru bilgiye erişmelerini sağlamak ve kendi hakları konusunda söz sahibi olmaları hedefiyle yola çıktı. Ayrımcılıktan ve ön yargılardan uzak cinsel sağlık eğitimleri ve savunuculuk faaliyetleri yürüten dernek, ulaştığı binlerce gencin hayatında kocaman bir fark yaratıyor.

Katılım odaklı sosyal faydayı gerçekleştirmeyi vizyon edinen Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği’nin fark yaratan hikayesini 27 Nisan 2018 tarihinden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitelerinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’dan izleyebilirsiniz.

Fark Yaratanlar hikayeleriyle ekranlarda

Sabancı Vakfı, Fark Yaratan kişileri televizyon ekranından da izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Akdeniz Koruma Derneği ile bir diğer Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Fazla Gıda’nın fark yaratan hikayesi Cüneyt Özdemir’in sunduğu Fark Yaratanlar Programı’na konuk olacak.

Fark Yaratanlar Programı 29 Nisan Pazar günü saat 18.15’de CNN Türk ekranında olacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)