adscode
adscode

Sahte diplomalı 3 öğretmen tutuklandı

ŞANLIURFA merkezli Adana, Adıyaman, Gaziantep ve Ankara'da 'sahte öğretmenlere' yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 3'ü tutuklandı.

Sahte diplomalı 3 öğretmen tutuklandı
Eğitim
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturmada; isteyenlere 2 ile 5 bin lira karışlığında sahte üniversite diploması verildiği, bu diplomaları alan bazı kişilerin ise sahte öğretmen olarak görev yaptıkları belirlendi. Polisin uzun süren takibinin ardından geçen salı günü 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenerek 30 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden bazılarının 8 ay boyunca devlet memurluğu yaptığı ve haksız kazanç sağladığı da ortaya çıktı. Sahte diplomayla öğretmenlik yapan bazı kişilerin ise müfettiş incelemesi sırasında korkarak görevden ayrıldıkları da sorgulamalarında ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 27'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Hasan K., Mustafa O. ve Mehmet K. ise 'Devleti haksız şekilde zarar uğratma ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.


DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)