adscode
adscode

Sakarya Üniversitesi yabancı öğrencilerin gözdesi oldu

​Bünyesinde 13 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksekokul ile 15 araştırma merkezi bulunan, dünya çapındaki birçok kurumla akreditasyona sahip Sakarya Üniversitesi, yabancı öğrenci mevcudunu her yıl arttırıyor.

Sakarya Üniversitesi yabancı öğrencilerin gözdesi oldu
Eğitim
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yaptığı açıklamada, üniversitedeki yabancı öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve doktorayla 2 bine çıktığını, öncelikli hedeflerinin bunu 4 bine çıkarmak olduğunu söyledi. 

Üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında eğitim görenlerin yüzde 10'u kadar yabancı öğrenci istihdam etme olanağı bulunduğunu belirten Elmas, SAÜ'nün 45 bin dolayındaki öğrencisiyle 4 bin 500-5 bin yabancı öğrenciye eğitim verebileceğini anlattı.

Elmas, geçen yıl bin 800 olan yabancı öğrencilerin dönem başında 2 bine çıktığını, bu yıl bin kişi daha alacaklarını kaydederek, Türk cumhuriyetlerinden, Balkan devletlerinden ve Afrika'dan yoğun talep gördüklerini, Avrupa, Uzak Doğu ve Amerika'da da tanıtım çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.

"Üniversitelerin bakış açısı değişmeli"

Elmas, üniversitelerdeki yabancı öğrencilere bakış açısının değiştirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, prosedürler, kaideler, yönetmelikler ve bürokrasinin azaltılması gerektiğini söyledi.

"Yabancı öğrenci konusunda kapılarımızı ardına kadar açıyoruz" diyen Elmas, "Yurt dışında lise mezunu öğrencileri not ortalamalarına bakarak seçiyoruz. Oluşturduğumuz sinerjik yapı ve sürekli geliştirdiğimiz eğitim-öğretim yapısıyla yabancı öğrenci sayımız gün geçtikçe artıyor" şeklinde konuştu.

Üniversiteyi dinamik yapıya kavuşturmak için yabancı öğretim üyesi de istihdam ettiklerini aktaran Elmas, yurt dışına da akademisyen gönderdiklerini vurguladı.

Kurumları öne çıkaran en önemli unsurun bilişim çağına ayak uydurmak olduğunu anlatan Elmas, "Artık bilgi çağında üniversitelerin yönetim sistemleri de değişiyor, kalite, akreditasyon ve kurumsal değerlendirme çok öne çıkıyor. Bütün bölümlerimiz dünyanın her yerinde akredite olabilecek durumdadır" diye konuştu.

"SAÜ'yü ülkemdeki tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum" 

İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ziera Khalitova da 2007 yılında Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden geldiğini belirterek, okula başladıklarında 80 kişi olduklarını söyledi.

"Sınıf arkadaşlarım her konuda yardımcı oluyor" diyen Khalitova, "Türkiye'de birçok üniversiteyi gezdim ama Sakarya Üniversitesi, hem yaşam hem de kalite olarak hepsinden daha iyi. Ülkemdeki yakınlarıma tavsiye ediyorum. Mezun olduktan sonra da burada kalıp eğitimime devam etmek istiyorum" ifadesini kullandı.       

Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. sınıf öğrencisi İrieda Hamzay da Arnavutluk'tan geldiğini, Türk halkının çok yardımsever olduğunu dile getirdi.

Hamzay, şöyle konuştu:

"Okula geldiğim günden beri hocalar ve sınıf arkadaşlarım çok yardım ediyor. Özellikle Türkçe derslerinde yardım ettiler, o yüzden Türkçe'yi öğrenirken sıkıntı yaşamadım. Türkiye'ye geldiğimde Türkçe'yi hiç bilmiyordum. Şu anda çok rahat konuşup karşı tarafı da anlayabiliyorum. Sakarya Üniversitesini ülkemdeki tüm yaşıtlarıma tavsiye ediyorum çünkü hem okul kaliteli hem yaşam ucuz hem de bize yakın."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)