adscode
adscode

Salgında ergenlik nasıl geçti?

Ergenliklerinin önemli bir bölümünü salgında geçiren öğrenciler sınıflara döndüklerinde yaşadıklarını anlattı.

Salgında ergenlik nasıl geçti?
Eğitim
Güncelleme : 19-May-22 11:29

Dünya Sağlık Örgütü’nün ergen olarak tanımladığı 10-19 yaş aralığındaki bireyler, ergenliklerinin önemli bir bölümünü salgın döneminde geçirdiler. Sınıflarına yeniden adım attıklarında ise hem fiziksel hem de duygusal olarak bambaşka kişiliklere bürünenler oldu. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ergenlik çağındaki gençlerin son 2 yılda yaşadıklarını mercek altına aldı. Bu süreci yaşayan öğrencilerin yorumlarından bazıları şöyle:

- Sanki bir anda komadan uyandım. Edebiyat dersindeydim. Üstelik artık 9. sınıf değil 11. sınıftım.

- Ergenlik; özgürlük, kuralsızlık, gezmek, tozmak demek biraz da ama tam tersi oldu salgında.

- Okula döndüğümüzde dersler başladı. “Nasılsınız, neler yaşadınız?” diyen o kadar azdı ki... Hâlâ odaklanamıyorum okula.

- Akran zorbalığı önceden de yaşıyordum. Uzaktan eğitimde kimse kimseyi görmezken rahattım. Derslerde aktiftim, not ortalamam yükseldi. Okula dönünce anksiyete yaşadım.

- 9. sınıfı uzaktan eğitimle bitirdik. 10. sınıfın çoğu da öyle geçti. Sadece öğrencilerle temasta bulunan, “Nasılsınız?” diye soran öğretmenlerin derslerine online bağlanıyordum. Resmen hiçbir şeye hevesim yoktu.

- Babamın yaşlandığını gördüm, iki yılda saçları beyazladı. Nasıl olacak böyle uzaktan eğitimle, ben ileride nasıl bir üniversite kazanacağım, hayat hep böyle garipleşecek mi gibi sorular kafamdaydı.

OZAN ÖMER KADÜKER / MİLLİYET


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)