adscode
adscode

Şampiyonlar Bile GS’ye Giremeyecek!

Liseleri giriş sınavı TEOG için geri sayım başladı. Yarın ve Perşembe günü sınavlarla ilgili gelişmeleri an be an sizlerle paylaşacağız. Ama asıl önemli olan sınav sonrası.

Şampiyonlar Bile GS’ye Giremeyecek!
Günün Yazısı
Kayıtlarda çok önemli kısıtlamalar ya da karmaşa söz konusu olacak ve çok büyük haksızlıklar yaşanacak…
 
Şişirilmiş notlar konusunda hala hiçbir şey yapılmıyor. Bu çok garip.

Ve kayıt maratonunda yaşanacaklardan ufak bir kesit:
 

Sayın Abbas Güçlü ,
Bu konudaki görüşlerinizi dikkatle okuyor ve izliyoruz.
Bu sene Lise kayıtlarındaki en önemli sorunlardan birisi öğrencilerin özel okul tercih ederlerse hiç bir şekilde devlet okullarına kayıt yapma imkanının olmaması olacaktır.
Birinci TEOG da 4.500 civarında öğrencinin tam yaptığını göz önüne aldığımızda , 2 sınav sonrasında da benzer bir tablo ortaya çıkar ise , tam yapan öğrencilerin  dahi  İstanbul Erkek , Galatasaray ,Bazı Fen Liseleri ne kayıt yaptırmaları kesin olamayacak , bu durumda  iki TEOG sınavında tam yapma başarısını gösteren  öğrenciler dahi kendilerin garanti altına almak için  özel okulları seçmek zorunda kalabilecekler.
Neticede bu başarılı  öğrenciler özel okul tercih ettiklerinde yukarıda sıraladığım  okullara başvuru yapma hakkları  bile olmayacak .
Özellikle Anadoludan gelen ve İstanbulda yatılı imkanı olan üst düzey devlet okullarında okuma hayali olan Türkiye şampiyonu diyebileceğimiz öğrencilere bu zorlama ile çok büyük haksızlık yapılmış olacak .
Sizden ricamız bu konuyu yazılarınızda önemle vurgulamanızdır , kayıt dönemi başlamadan  ve çok geç olmadan belki bu haksız uygulamaya bir çözüm getirilmesine vesile olursunuz , hiç olmazsa devlet okullarının kayıt dönemi başladığında özel okul tercih etmiş olan   öğrencilere  en fazla 1 defalık  devlet okulu  tercih imkanı sağlanarak   bu haksız duruma bir çözüm getirme imkanı olabilir  veya MEB yetkilileri bu konuda bir çözüm oluşturabilirler.
 
Saygılarımla ,
Hüseyin Odabaş


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)