adscode
adscode

Şarkılar ve Oyunlarla İngilizce Öğreten Anaokulu

Helen Doron Etiler Anaokulunda eğitimler, özel olarak dekore edilmiş sınıflarda müzik ve oyunlarla işleniyor.

Şarkılar ve Oyunlarla İngilizce Öğreten Anaokulu
Anaokulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocukların, dil eğitimine dönük algı yeteneklerinin en güçlü olduğu 7 yaşına kadar geçen sürede ‘erken yabancı dil’ konseptiyle tanışmalarını sağlamak gerekiyor.

 


Ülkemizde yabancı dil bilme oranı Avrupa ülkelerinin hayli gerisinde seyrediyor.  Çocuklar, yabancı dille genellikle 10 yaşından sonra tanışıyor. Oysa öğrenme kabiliyeti üç aylıkken başlıyor ve bu yaşlarda edinilen tüm bilgiler ömür boyu muhafaza edilebiliyor.

 


1985’den beri dünya genelinde faaliyette olan Helen Doron Early English, kendi geliştirdiği çok özel metodolojisiyle çocuklara müzikle, o
yunlarla ve çeşitli aktivitelerle çok eğlenceli bir şekilde İngilizce öğretiyor.

 


Helen Doron Anaokulu programına 2 yaştan 5 yaşa kadar olan çocuklar kabul ediliyor. Ancak bu okullarda 2 yaş altı ve 5 yaş üstü (12 yaşa kadar)  çocuklar için de özel grup dersi programları mevcut. Bu yaş grubundaki çocuklar haftada bir ya da iki saat olmak üzere kendi yaş gruplarına yönelik özel programlarla, 6 kişilik küçük gruplar halinde İngilizce öğrenebiliyorlar. Haftada bir iki saatlik grup derslerinin yanı sıra, her gün olmak üzere yarım günlük ve tam günlük İngilizce anaokulu prog
ramları da sunuluyor.

 


Helen Doron Etiler Şubesi’nin kurucusu Nesrin Oral

“Türkçe "baba"yı öğrendiği anda "father"ı da öğreniyor.”

 


Çocuklar 7 yaşına kadar ana dilini öğrenirken yabancı bir lisanı da -örneğin İngilizce’yi- ana diliyle eş zamanlı olarak kolayca edinebiliyor. 7 yaşından sonra ise ikinci bir lisanı ‘ana dil gibi edinmek’ yerine ‘ikinci dil olarak öğrenmek’ söz konusu oluyor. Çocuğunuza en az bir yabancı dil öğrenme fırsatı verin. Bu, beyin kapasitesini çok büyük ölçüde genişletecek, ikinci dil ona verdiğiniz bir hediye olarak ömrü boyunca çocuğunuzla kalacak. Bebeklik yaşını geçirdiyseniz veya başka bir okula başladıysa bile, hafta sonları ikişer saatlik derslere katılmasını sağlayın. Ebeveynin yapabileceği en iyi yatırımın eğitim olduğunu düşünüyorum.”

 


20 yıllık eğitimci Nesrin Oral’ın, ODTÜ’yü bitirdikten sonra İngilizce öğretmeni olarak sürdürdüğü çalışma hayatı, emekli olmasıyla birlikte farklı bir boyut kazanmış. Meslektaşı Ayten Baştürk ve diğer arkadaşı İlknur Digiçaylıoğlu’yla birleşerek isimlerinin ilk harfleri olan NİA çatısı altında, eğitim kurumu işletmeciliğine karar vermişler. Dünyaca ünlü franchising zinciri Helen Doron Early English’in Etiler Şubesi’ni hayata geçirmişler.

 

 

 

 





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)