adscode
adscode

'Savaşın çocukları'na özel sınıfta Türkçe eğitimi

Kastamonu'da bir lisede, kentteki yabancı uyruklu öğrenciler ve ailelerine sosyal yaşamda sıkıntı çekmemeleri için Türkçe eğitimi verilen özel sınıf oluşturuldu.

'Savaşın çocukları'na özel sınıfta Türkçe eğitimi
Eğitim
Kastamonu'da bir okulda oluşturulan özel sınıfta, çatışmaların yaşandığı ülkelerden kaçan sığınmacı öğrenciler ve ailelerine, gönüllü bir öğretmen tarafından Türkçe eğitimi veriliyor.

Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri, çatışmaların yaşandığı ülkelerden kaçarak kente gelen öğrenciler ile ailelerinin sosyal yaşamda sıkıntı çekmemesi için Türkçe kursu düzenledi.

Özel sınıfta kurs veren 27 yıllık edebiyat öğretmeni Binnur Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyadaki tüm çocukları, kendi evlatları gibi sevdiğini söyledi.

Okullarında ve mahallelerinde savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan öğrencileri gördüğünde çok etkilendiğini belirten Yiğit, "Bu insanlara daha fazla nasıl yardım edebiliriz diye okul yönetimiyle görüştük. Türkçe öğretici sertifikam da vardı. Okulumuzda bir kurs sınıfı açtık. Afganistan, Irak, Suriye gibi ülkelerden gelen öğrencilerimize özel Türkçe dersi vermeye başladık. Öğrencilerimiz ailelerini de getirebiliyor. Onlara Türkçenin yanı sıra Türk kültürünü, örf ve adetini de öğretiyoruz." diye konuştu.

Kurs başladıktan sonra sığınmacı öğrencilerin derslerde daha başarılı olduklarını ifade eden Yiğit, "Türkçe öğrenmeyen yabancılar derslerde çok garip duruyordu. Bu nedenle özel sınıflarda onlara kurs veriyorum." dedi.

Yiğit, okul dışından sığınmacı çocuklara, öğrenci olmayan yabancılara da Türkçe öğrettiklerini anlattı.

Kursta 32 kişiye gruplar halinde ders verdiklerini kaydeden Yiğit, "Devamlı bir eğitimle daha başarılı olacaklar, çok istekliler. Şubatta kurs bittikten sonra yeni öğrencileri alacağız. Yabancı uyruklu çocukların, Türkçe öğrendikten sonra arkadaşlarıyla ilişkileri de iyi oldu." ifadelerini kulandı.

Kursa katılan Suriyeli Esma Azizi, ülkesindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye geldiğini belirterek, "6 kardeşim var. Türkçe öğrenerek Türkiye'de okumak istiyorum." dedi.

Afganistan'dan gelen Danish Khairzada ise Türkçe eğitimi almalarını sağlayan okul yöneticileri ve öğretmenine teşekkür etti.

Suriyeli Hüseyin Riyad da eğitimini sürdürmeyi hedeflediği için Türkçe öğrenmek istediğini söyledi.



AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)