adscode
adscode

Sayın Bakan, Bu Doğru mu?

Milli Eğitim Bakanı Avcı ile üslup konusunda anlaştık. Eleştiriye evet ama sözcükleri seçerken, ne olur, çok daha özenli olun dedi.

Sayın Bakan, Bu Doğru mu?
AG Blog







Biz de kendisine bu konuda söz verdik. Her ne kadar sizlerden gelen maillerde, zaten ortada bir sorun yoktu, daha sert eleştiriler yapmanız gerekir yönünde telkinlerde bulunulsa da, biz sözümüzde durmaya devam edeceğiz...

Yeni öğretim yılı öyle ya da böyle başladı sayılır. Minikler okula gidip gelmeye başladı. Ağabeyler, ablalar da haftaya okullu olacak. Üniversiteler ise bu yıl, sessiz sedasız başlangıç yapmak istiyorlar. Çünkü gerginlikten çekiniyorlar.

Ama bu arada yeni öğretim yılıyla ilgili olarak pek çok şikâyet söz konusu. Bunları zaten hemen herkes, farklı platformlarda dile getiriyor. Getirmeye de devam edecekler. Çünkü ciddi sorunlar var. Ve Bakan Bey’in söylemlerinden de anlıyoruz ki, bu ciddi sorunları çözmek için özverili bir çalışma sürdürülüyor. Umarız, bir an önce, semeresini görürüz.

Kayıtlardan boş kontenjanlara, öğretmen atamalarından özlük haklarına kadar pek çok sorun var ama sanki aşağıdaki sorun da bir o kadar önemli:

“MEB’in bu yıl 8. sınıflar için matematik, fen, Türkçe kitaplarını basmadığını biliyor musunuz? Sanırım aynı durum 5. sınıflar içinde söz konusu. Ortada kitap yok ama müfredat sınavı yapacak MEB. Hangi kitap referans olacak, hangi içeriğe göre SBS’ye girecek çocuklarımız?
Köşenizde bu konuya yer verirseniz eğer, ismimi kullanmayın lütfen...”

Haberin devamı için tıklayınız !

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)