adscode
adscode

Şehir Üniversitesi’ndeki Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Çalıştayı'na yoğun ilgi

Yapay zekâ alanında cazibe merkezi olma hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen İstanbul Şehir Üniversitesi’nde, Veri Bilimi Programı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından ‘’Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Çalıştayı” düzenlendi.

Şehir Üniversitesi’ndeki Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Çalıştayı'na yoğun ilgi
Üniversite

Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirilen ve sektör temsilcilerinin de konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, iş dünyasından ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

 

İstanbul Şehir Üniversitesi, yapay zekâ alanında cazibe merkezi olma hedefi doğrultusunda birçok akademik etkinlik gerçekleştiriyor. Bu kapsamda İstanbul Şehir Üniversitesi Veri Bilimi Programı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Çalıştayı”, Dragos Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Sektör temsilcilerinin de konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, iş dünyasından ve öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

 

Sektörde ve akademide yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği ve moderatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi Veri Bilimi Program Koordinatörü  Doç. Dr. Ahmet Bulut’un yaptığı sabah panelinde; TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. İsmail Arı, MEF Üniversitesi Büyük Veri Analitiği Program Koordinatörü Prof. Dr. Özgür Özlük, İstanbul Şehir Üniversitesi İş Analitiği Program Koordinatörü Doç. Dr. Enes Eryarsoy ve Parasut.com Genel Müdürü Sean Yu veri mahremiyeti, takım çalışması ve veri ekonomisi konularında görüşlerini katılımcılar ile paylaştı.

 

Sabah oturumunda Türk Telekom Uygulamalı Araştırma Müdürü Çağrı Etemoğlu telekomünikasyon, Intertech Yapay Zekâ ve ArGe Projeleri Bölüm Müdürü Erdem Kurul bankacılık, İstanbul Şehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Mehmet Baysan ve Dr. Ali Çakmak ise sağlık sektörü özelinde; veri bilimi uygulamaları ve araştırma problemleri hakkında bilgi verdi.

 

Kadın mühendislerin büyük veri sahasında yeri ve öneminin tartışıldığı çalıştayın ikinci panelinde moderatörlüğü Oak North’dan Veri Bilimci Zeina Termanini üstlenirken; BBVA Research’ten Ekonomist Pelin Ayrancı ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tutku Tuncalı Yaman panelist olarak yer aldı.

 

Çalıştayın öğleden sonra gerçekleştirilen oturumları Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu’nun “Derin Öğrenmenin Temelini Oluşturan Tensörler” konusunda yaptığı teknik sunumuyla başladı. Çalıştay, İstanbul Şehir Üniversitesi Veri Bilimi Programı Öğrencisi Erhan Şanlı’nın ekonomi ve pazarlama sektörüne yönelik “Neden-Sonuç İlişkisi Kurmada Veri Madenciliği Kullanımı” ve Oak North’tan Veri Bilimci Naveed Tahir’in “Bankacılıkta Yapay Zeka” konulu ufuk açan konuşmaları ile devam etti.

 

“Veri Bilimi ve Yapay Zekâ Çalıştayı”, İstanbul Şehir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ertuğrul Çetinsoy’un “Drone Endüstrisi Fırsatları ve Problemleri” konulu sunumu ile sona erdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)