adscode
adscode

Şehit Öğretmenler Tespit Ediliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), terör, deprem, sel, toprak kayması, yangın gibi doğal afetlerle trafik kazası veya saldırı sonucu görevleri başında şehit olan öğretmenlerin tespiti için valiliklere yazı…

Şehit Öğretmenler Tespit Ediliyor
Eğitim

​Valilikler, illerinde 1998'den beri hayatını kaybeden öğretmenlerin bilgilerini, MEB tarafından hazırlanan bilgi edinme formunu doldurularak, 7 Şubat'a kadar Bakanlığın, "ikgm_bilisim5@meb.gov.tr" adresine gönderecek.


MEB 1917'den itibaren şehit olan öğretmenlerin ismini 2008'de hazırladığı internet sitesinde yaşatıyor. Sitede, öğretmenlerin memleketleri, anne ve baba adları, medeni durumları, çocuk sayıları, mezun oldukları okul, şehit oldukları yere ait bilgiler bulunuyor.

Öğretmene ait bilgiler, Türk bayrağının asılı bulunduğu bir okul binasının altına siyah zemin içinde veriliyor. Siteye 'www.meb.gov.tr/belirligunler/sehitogretmenler" adresinden ulaşılıyor.
Valiliklerden toplanan bilgiler sonrası sitenin güncellenmesi ve şehit öğretmenlerle ilgili yapılacak diğer çalışmalarda bu bilgilerin kullanılması amaçlanıyor.
Kaynak: AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)