adscode
adscode

Şehit polisin ismi üniversitede yaşatılacak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Vanlı polis memuru Halil Hamuryen'in isminin YYÜ'de yeni yapılan öğrenci yemekhanesine verildiği bildirildi

Şehit polisin ismi üniversitede yaşatılacak
Türkiyeden Haberler
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Vanlı polis memuru Halil Hamuryen'in ismi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü tarafından öğrenci yemekhanesine verildi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yaptığı yazılı açıklamada, alçakça gerçekleştirilen darbe girişimini zihinlerde canlı tutmak gerektiğini belirterek, yapımı süren öğrenci yemekhanesinin isminin "Şehit Halil Hamuryen Yemekhanesi" olacağını belirtti.

Darbe girişimi sırasında şehit düşen kahramanların unutulmamasını isteyen Battal, şehitlere minnettar olduklarını dile getirdi.

Yaşananların gelecek nesillere aktarılmasının önem taşıdığını ifade eden Battal, şunları kaydetti:

"Darbeyi ve zararlarını ne kadar anlatırsak, darbecilere bundan sonra da fırsat vermemiş oluruz. Hemşehrimiz ve demokrasi şehidi Halil kardeşimizin adını yemekhaneye verdik ki insanlar her gün yemekhaneye girdiğinde bu demokrasi şehidimizin adını görsün ve demokrasiye ne kadar sahip çıkmamız gerektiği noktasında daha duyarlı olsunlar. Ayrıca film şirketleri ve yönetmenler darbe karşısında direnen milletimizin kahramanlıklarını film ya da belgesel olarak çekmeliler."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)