adscode
adscode

Selden etkilenen okullar temizleniyor

Kentte su basan bazı özel okullarda temizlik çalışması yapılıyor

Selden etkilenen okullar temizleniyor
Eğitim

 

Edirne'de sağanağın ardından eğitime ara verilen okullarda temizlik çalışmaları başladı.

Dün yaşanan yoğun sağanak sonrası kentteki birçok iş yeri, ev ve özel okulların bodrum katlarını su  bastı. Edirne'nin girişinde yer alan özel okulların bazılarının spor salonu, yemekhanesi ve dersliklerinde su birikti.

Biriken sular pompalarla tahliye edilirken selden etkilenen okullarda bugün ve yarın eğitime ara verildi. Yeniden eğitime hazırlanan okullarda yöneticiler ve çalışanlar çaba gösteriyor.

Edirne Bahçeşehir Okulu Müdürü Mahmut Boztürk, yaptığı açıklamada, Edirne'de bir doğal afet yaşandığını belirti.

Dersliklerde bir sorun olmadığını anlatan Boztürk, "Dersliklerimizde ve okulumuzda zarar gören bir durumumuz yok. Ancak bu bölgedeki özel okullardan bazılarının büyük zarar görmesi nedeniyle valilikçe yapılan denetimin ardından okullarımız güvenlik bakımından tatil edildi." diye konuştu.

Safir Okulları Müdürü Bahattin Erel ise valilik kararıyla okulun tatil edildiğini belirterek, "Dün Edirne 'de büyük bir afet yaşadık. Bu nedenle okulda su basan yerlerin tahliyesi ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Büyük bir zararımız yok ancak alt katlarımız su altında olduğu için okulumuz eğitime uygun değil. Tahliye işlemine devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Edirne Valiliği tarafından kentteki 4 özel okul ve 1 kreşte eğitime iki gün süreyle ara verilmişti.

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)