adscode
adscode

Sendikalara ortak eylem çağrısı

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında yapılacak Kariyer Basamakları Sınavları’na tepki gösteren öğretmenler, eğitim sendikalara ortak eylem çağrısında bulunuyor. Öğretmenler ne istiyor? Sendikalar ne diyor?

Sendikalara ortak eylem çağrısı
Eğitim
Güncelleme : 21-Sep-22 12:03

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) kapsamında yapılacak Kariyer Basamakları Sınavları’na tepkiler sürüyor.

Öğretmenler, Twitter'da #sendikalarortakeyleme etiketiyle sendikaların ortak eylem yapması çağrısında bulunuyor. 

Öğretmenlerin yorumları şöyle:

Öğretmenler yüzyılın en büyük yoksulluğunu ve yalnızlığını yaşıyor! #sendikalarortakeyleme

Siyasi görüşüm, sendikam, memleketim, etnik kökenim, inancım kimseyi ilgilendirmez. Ben açlık sınırında yaşayan, geleceğin emanet edildiği bir öğretmenim. Yoksulluk sınırının üstünde bir maaş için #sendikalarortakeyleme 

15 yıllık öğretmenim. Bir kere sendikanın kapısını kendi işim için çalmadım. Bugün hepimiz aynı anda bütün zillere basıyoruz. Ya hazırlıksız yakaladık ya da evde kimse yok. #sendikalarortakeyleme

- Ey sendikalar, siz siyasallaşıp bin parçaya bölünmemiş olsaydınız şu an öğretmenler haklarını söke söke alıyor, el üstünde de tutuluyor olurdu. Siz bölündükçe öğretmenler de bölündü. Kafanızı kumdan çıkarın artık.

Sendikalar ne diyor?

Çağrılara karşılık sendika başkanlarından yapılan açıklamalar ise şöyle:

Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul: “Birlikte hareket ederiz ÖMK sorununu ancak böyle çözeriz! Bunu başaramazsak ÖMK’lı yarışmacı, kariyerist, değersiz bir çalışma yaşamına mahkûm oluruz."

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici: “Anadolu Eğitim Sendikası geçmişte olduğu gibi şimdi de ortak sorunlar için diğer sendikalar ile bir araya gelir. Bugün sahanın sesini ve beklentisini duyan tüm sendikalar ayrım gözetmeksizin bir araya gelmelidir."

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay: “Henüz yakın bir geçmişte yaşanan bu ibretlik sürece rağmen, altını çizmek isteriz ki yine de biz birleşik bir mücadeleye varız."

'Denedik, olmadı'

Son olarak Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, ortak eylemin gerçekleştirilemedini açıkladı. Kurul, "Öğretmen arkadaşlarım, #sendikalarortakeyleme dediniz. Eğitim Sen,  bunu görev edindi. Denedik, günlerce bekledik, olmadı. Umutsuzluk olmaz! Bu birlikteliği saha da siz sağlayacaksınız! Merkezlerde buluşma olamazsa insiyatifi taban örgütlenmeleri alır" diye konuştu.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)