adscode
adscode

Sendikalardan 30 Ağustos mesajları

30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında eğitim sendikaları açıklama yaptı.

Sendikalardan 30 Ağustos mesajları
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 31-Aug-22 11:05

Eğitim Bir Sen

Ağustos, milletimizin tarih sahnesindeki kudretini, varlığını her şartta ikame ve idame ettireceğini gösteren büyük zaferlerle taçlandırılmış bir aydır. Malazgirt’ten başlayıp 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ne kadar tarih boyunca birbirini tamamlayan zaferler, milletimizin kimliğini tüm dünyaya gösteren, cesaretiyle dosta güven veren, düşmana korku salan güç ve ilham kaynağıdır.

Gazi Mustafa Kemal komutasındaki ordumuzun 30 Ağustos’ta elde ettiği zafer, kahraman milletimizin istiklaline, istikbaline sahip çıkma kararlılığının sembolüdür. Tarih boyunca inandığı değerler uğruna her zaman varlığını ortaya koyan, hür iradesine hiç kimsenin zincir vuramadığı istiklal aşkıyla her zorluktan büyük zaferler çıkarmasını bilen milletimiz, bu karakteriyle tarih boyunca kimseye boyun eğmemiş, zamanla taktik ve strateji değiştiren işgalci emperyalizme karşı özgürlük mücadelesinde asla tereddüt etmemiştir.

Yüzyıl önce vatanımızı işgal etmeye yönelenlerin, yüzyıl sonra bugün yeni silah, taktik, yöntem ve zihniyetle istiklal ve istikbalimize darbe vurmak isteyen aynı güçler olması tesadüf değildir. Binyıldır imkânsızlıklara göğüs gererek hür ve özgür yaşamayı başarmış milletimiz bugün de tahdit ve tehditleri, kumpas ve komploları boşa çıkaracak, iradesini teslim etmeyecektir.

Bilim ve teknolojinin etkisiyle değişen dünyada biz ve çocuklarımız atalarımızın kanlarını, canlarını vererek bize emanet bıraktıkları bu vatanı, medeniyetler yarışında en ileri noktaya taşımayı mukaddes sorumluluğumuz olarak addediyoruz. Bu yolda kazanılacak yeni zaferlerin, çocuklarımıza vereceğimiz millî ve manevi değerlerle bezeli bir eğitimle mümkün olacağının bilincindeyiz.

Malazgirt’ten 30 Ağustos’a kadar varlığımıza yönelen tüm tehdit ve saldırıları boşa çıkaran millî kararlılık, bugün de her yönden saldıran işgalci emperyalist muhterislere izin ve imkân vermedi, ilelebet vermeyecektir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu vatanı korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve duayla yâd ediyoruz.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan:  

30 Ağustos 1922'nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna giden yolun en önemli basamağı, 19 Mayıs 1919'da başlayan Milli Mücadele'nin zaferle taçlandığı gurur kaynağı olduğunu belirten Geylan, "Bugün 30 Ağustos Zaferi'nin 100'üncü yılını göğsümüz kabararak kutluyoruz. Ne mutlu ki 100 yıl önce topraklarımıza doğan güneş, 100 yıl sonra da güzelliğinden bir şey kaybetmeden parlıyor." ifadesini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, 30 Ağustos Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümünü kutladı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri minnet ve rahmetle andı.

Eğitim İş

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kusursuz stratejisi, ulusumuzun ve ordumuzun büyük özverisiyle kazanılan 30 Ağustos Zaferi'yle, tam bağımsız, laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolu açılmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç sönmeyecek bir güneş gibi doğuşunu müjdelemiştir.

30 Ağustos Zaferi, Sevr düşü peşinde koşanların emellerini hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceklerini gösteren bir zaferdir. Savaş alanında tarih yeniden yazılırken, Türk Ulusu'nun gelişip güçlenmesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de engellenemeyeceğinin en anlamlı mesajı verilmiştir.

Ancak bugün Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hala hazmedemeyenlerin olduğu açıktır.

Bu hazmedemeyiş, 15 Temmuz’u kendi zaferi ilan edenlerin, 30 Ağustos’ta emperyalizme karşı başkaldırışı ve kazanılan eşsiz zaferi yok saymalarıyla kendini göstermiştir. MEB, e-okul iş takviminde, 15 Temmuz’u özel gün olarak işaretlerken, ulusumuz için en kutlu, en gurur verici ulusal bayramlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı unutmuş, Eğitim-İş’in konuyu gündeme getirmesi ve kamuoyunun yoğun tepkisi üzerine yanlışını düzeltmek zorunda kalmıştır.

Cumhuriyeti ve devrimlerini, Atatürk’ü ve laikliği hedef alan bu zihniyet yeni değildir. Biz bu kasıtlı unutkanlığın, siyasi iktidarın Cumhuriyet alerjisinin bir yansıması olduğunu çok iyi biliyoruz.

Biz bu zihniyetin, iktidarda olduğu süre boyunca, çeşitli bahaneler ileri sürerek ulusal bayramlarımızın kutlanmasını yasaklama çabalarına defalarca tanık olduk.

Biz bu zihniyetin, Kocatepe’deki “Zafer Yürüşü”nü nasıl bilinçli olarak eziyete dönüştürdüğünü, Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşe katılan insanları aç susuz bırakarak, zaferin 100. yıldönümüne nasıl gölge düşürmek istediğine şahit olduk.

30 Ağustos’a özel bir alerjileri var, çünkü 30 Ağustos, ulusumuzun hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir anıtıdır.

Çünkü 30 Ağustos, bu topraklar üstünde yaşayan insanların tebaadan ulusa dönüşmesinin en önemli basamaklarındandır.

Çünkü dünyadaki mazlum halklara ilham kaynağı olan 30 Ağustos Zaferini, hayran oldukları sömürge olma sevdalısı padişah değil, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, yoldaşları ve ulusumuz kazanmıştır.

Atatürk cumhuriyetinin nimetlerinden yararlanıp Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını sürdürenler bilsinler ki;

Bizim zaferimiz 30 Ağustos’tur!

Bizler bu en kutlu Zafer gününü anmayan ve anlatmayanları, bilinçli olarak değersizleştirmek isteyenleri unutmayacak ve unutturmayacağız. 100 yılın miladında, o günkü inanç ve kararlılıkla zaferimizi ve onun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü; emaneti, laik, çağdaş, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.

Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası

Büyük Taarruz kahraman Türk Ordusunun 1071 yılında Malazgirt’te kazandığı muhteşem zaferinden, 1922 yılına kadar süregelen bağımsızlık mücadelesinin son noktasıdır. Emperyal güçlerin bir araya gelerek köleleştiremediği bu millet, 100 yıl önce bugün kurtuluş mücadelesini zaferle taçlandırmıştır. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Anadolu’nun kahraman evlatları işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiştir. 

Bu zafer, Türk milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır, ay yıldızlı bayrağımız milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır diye haykırdığı, aziz milletimizin şanlı zaferidir. 

Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 

Büyük zaferin 100. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun zafer bayramını kutluyoruz. 

Eğitim Sen

Türkiye Halklarının Emperyalizme Karşı Kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun!

Eğitim Gücü Sen

Büyük Taarruz'un 100.yılında başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı,aziz şehitlerimizi rahmetle anar,gazilerimize şükranlarımızı sunarız. #30AgustosZaferBayrami kutlu olsun. Eğitimin ve bilimin ışığında nice 30 Ağustos'lara...

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)