adscode
adscode

SEV Amerikan Koleji Soma'yı unutmadı

SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) öğrenci ve öğretmenleri Soma’yı unutmadı! 23 Nisan’ı Soma’daki madenci aileleriyle kutlayan SAC Ailesi, bir okula bilgisayar laboratuvarı kurup, başka bir okulun da spor…

SEV Amerikan Koleji Soma'yı unutmadı
Lise
SEV Amerikan Koleji’nin (SAC) öğrenci ve öğretmenleri Soma’yı unutmadı! 23 Nisan’ı Soma’daki madenci aileleriyle kutlayan SAC Ailesi, bir okula bilgisayar laboratuvarı kurup, başka bir okulun da spor malzemesi ihtiyaçlarını karşıladı. SAC öğrencileri ayrıca hayatını kaybeden 301 madenci anısına 301 fidan dikti ve şehitliği ziyaret etti.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı olarak İstanbul’un eğitim vadisi Çekmeköy’de hizmet sunan SEV Amerikan Koleji (SAC), Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 canın yitirildiği maden faciasını unutmadı. SEV Amerikan Koleji (SAC), Soma’ya Destek Projesi kapsamında, ihtiyacı olan okullara destek olmak amacıyla Soma’ya gitti.

23 NİSAN’I SOMA’DA KUTLADILAR

SEV Amerikan Koleji’nin 45 öğrencisi ve 9 öğretmeni, ülkemizi yasa boğan faciada hayatını kaybeden maden faciasında şehit olan madencilerin yakınlarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla Soma’ya destek etkinlikleri düzenledi. SAC Ailesi, Soma’da hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını oradaki okullarla kutladı, hem de  maden kazasına şehit olan ailelere ve çocuklarının gittikleri okullara  destek oldu.

BİLGİSAYAR LABORATUVARI KURDULAR

Sendikaları ve Sosyal Haklar Derneğini ziyaret eden SAC öğrencileri ve öğretmenleri, Naciye Evren İlköğretim Okulu’na, 35 bilgisayar hediye etti. Öğrenciler, okulda bilgisayar laboratuvarı kurup kodlama etkinliği de yaptı. Ayrıca Avdan Kasabası Ortaokulu’nun da tüm spor malzemelerini karşılayıp çeşitli spor dallarında dostluk karşılaşmaları yaptılar. SAC Ailesi, daha sonra akşam saatlerinde tüm öğrenci ve öğretmenlerle 301  çam fidanı dikip, gece de şehitliği ziyaret ederek hayatını kaybeden madencileri andılar.
  
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)