adscode
adscode

Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüdük

"Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" sloganıyla yurt çapında düzenlediği yürüyüş etkinliği kapsamında Elazığ'da da 29 Aralık'ta yürüyüş yapıldı.

Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüdük
Türkiye'den Haberler
Sağlık Bakanlığının "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" sloganıyla yurt çapında düzenlediği yürüyüş etkinliği kapsamında Elazığ'da da 29 Aralık Pazar günü saat 10:30' da yürüyüş yapıldı. Elazığ Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak Beyefendinin himayelerinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Sağlık-Sen'in destekleriyle yapılan yürüyüş Hazardağlı Kavşağından başlayarak Misland kavşağına kadar gidilip tekrar Hazardağlı Kavşağında dönülmesiyle son buldu. Yürüyüşün başlangıcında katılımcılara adımsayar cihazı dağıtıldı. Bu sayede katılımcılar 8 km' lik yürüyüş esnasında ortalama 10.000 adım attıklarını da görmüş oldular. Yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Yürüyüşün başlangıcında bir açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Veysel DOAĞANAY "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmiş olup, başlangıç günü olarak da 29 Aralık 2013 Pazar günü yani bu gün belirlenmiştir. Sayın Valimiz Ömer Faruk Koçak Beyin himayelerinde İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin destekleri ile Halk Sağlığı Müdürlüğünce koordine edilen"Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" temalı yürüyüş organizasyonu için burada bulunuyoruz.
Bakanlığımız Obezite, Sağlıklı Beslenme ve hareketli yaşam konularına büyük önem vermekte ve bu konular üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Bu doğrultuda Kurumumuz teşkilatlanma yapısında bulunan Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı bu alanda hizmet vermektedir.
Bu günden itibaren bazı günlük yaşam aktivitelerimizde değişiklikler yaparak yaşam tarzımızı hareketlendirebiliriz. Değişiklik yapacağımız aktivitelerimizi şöyle sayabiliriz:

Alışveriş merkezlerinde asansör ve yürüyen merdivenlerin kullanılmaması, merdivenlerin tercih edilmesi,
Otobüslerden erken inilmesi,
Çocuklarla beraber ebeveynlerin 20 kez zıplaması,
Mobil telefon görüşmelerinde yürüyerek konuşmaların yapılması,
Televizyon kumandasının kullanılmaması,
Yakın mesafeler için araç kullanılmaması, çocukların dans ve sokak oyunları gibi aktivitelere teşvik edilmesi

Halkımızdan yaşam tarzını değiştirerek hareketli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini diliyorum." dedi.

Elazığ Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak ise şöyle açıklamada bulundu: "Sağlık Bakanlığımız 2014 yılını "Hareket Yılı" olarak belirlemiştir. Bizler de bu kapsamda bu gün yürüyüş yapıyoruz. Günde 10.000 adım atmak sağlığımızı korumak için gereklidir. Çağımızın en önemli sorunlarından obezite ile mücadele kapsamında hareketli yaşam tarzının önemi tartışılmaz. Obezite, diyabet ve tansiyon gibi sistemik hastalıkları beraberinde bulundurur. Bu nedenle her gün en az 10.000 adım atmalı ve sağlığımız için obezite ile mücadele etmeliyiz. Günde atılacak 12.000 adım ise bize kilolarımızı vermede yardımcı olacaktır. Halkımızı yürümeye davet ediyorum."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)